Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tólig - 70 éves VEREBES ISTVÁN

-25%
ÚJ
Tólig - 70 éves VEREBES ISTVÁN
 • Tólig - 70 éves VEREBES ISTVÁN
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2018.07.02   A készlet erejéig!

Verebes István a magyar művészvilág legendás alakja. Összetett személyiség, szerteágazó tehetséggel: fanyar humora, iróniája sokak kedvencévé tette. Regényes önéletrajzi kötetében - mint azt a könyv alcíme is jelzi - önnön színházi, rádiós, újságírói és televíziós tapasztalatait, élményeit, jó és rossz benyomásait osztja meg az olvasókkal. Híres művészek vonulnak fel a könyv lapjain, hol jó, hol rossz arcukat mutatva. A kíméletlen őszinteséggel megírt, az álszentséget messzemenően kerülő mű a kulisszák mögötti világba nyújt betekintést, és egyben önfeledt szórakozást ígér.

2018. július 4-én 70 éves VEREBES ISTVÁN színész, rendező. Kevés nála sokoldalúbb embert ismert a mai hazai kulturális élet, hiszen két "főfoglalkozása" mellett még hosszan lehetne sorolni, mi mindennel foglalkozott életében. Talán most csak annyit, hogy a kabaré tette ismertté, jeles konferanszié, de színműírónak és dalszövegszerzőnek is méltán titulálhatnánk. De volt újságíró a nyomtatott sajtóban és főmunkatárs a rádióban, vasárnap reggelenként műsort vezetett az egyik kereskedelmi tévében, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatójaként pedig múlhatatlan érdemek szerzett a szabolcsi megyeszékhely kulturális életének felpezsdítésében. Kapott Jászai-díjat és Karinthy-gyűrűt, a nagyközönség azonban a Heti hetes állandó közreműködőjeként zárta a szívébe, sokan sajnálták, amikor kilépett a csapatból. Azóta viszont a magánélete is nyitott könyv, tudjuk, hogy a messzi Zalában él, ha minden igaz, akkor a negyedik házasságában, és három felnőtt gyermeke van. Azt is tudjuk róla, hogy nem iszik, de nem is sportol, futkossanak mások - vallja -, ő szívesebben üldögél kávéházban vagy háza teraszán. Szereti a pénzt - ha van neki -, de amikor nem volt, akkor sem esett kétsége, a tojásos nokedlit ma is többre tartja a legrafináltabb különlegességnél is. Egyébként sem egy hajtós fajta, "hónapokig vagyok képes gond nélkül semmit tenni" - nyilatkozta egyszer. Visszatérve cikkünk elejére, igaz, hogy ezer dolgot csinált már az életében, de legfőbb vágya még nem teljesült, valószínűleg nem is fog: szeretné nyilvánosan elvezényelni Mascagni Parasztbecsület című operáját. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Verebes István
  Tólig
  Tapasztalásaim történetei, történeteim tapasztalásai
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 464
  ISBN: 9789632448923

 • Cikkszám
  901553
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés