Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tóbiás, a tejesember - 160 éve született SÓLEM ALÉCHEM

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Tóbiás, a tejesember - 160 éve született SÓLEM ALÉCHEM
 • Tóbiás, a tejesember - 160 éve született SÓLEM ALÉCHEM
 • Tóbiás, a tejesember - 160 éve született SÓLEM ALÉCHEM
570 Ft

Nyolc kis történetet mond el életéből Tóbiás, a Kijev környéki tejesember, hét csudálatosan szép leány boldog apja. Tóbiás házában állandóan vendég a balszerencse. Egyszer sikerül csak könnyű pénzhez, ajándék tehénhez jutnia, amikor két titokzatos asszonyt visz haza kis kocsiján az erdőből, de ennek az örömnek is hamarosan megjön a böjtje: egy kétbalkezes unokaöccs spekulációján az utolsó garasa is elúszik. Tóbiást nagyon szereti az Úristen, s minden rosszból juttat neki, soha nyugton nem hagyja. Lányai szép szerelmes históriái is bajt hoznak Tóbiás fejére. Mégsem veszti el a reményt, nem perlekedik az Örökkévalóval, megérti szándékait. A maga módján segít is bajain Tóbiás: mindenre tud egy-egy bölcs bibliai idézetet, s ha néha azt sem talál, szellemes álidézeteivel nyugtatja meg önmagát. A századfordulón keletkezett sajátos zamatú írás a jiddis irodalom időálló értékei közé tartozik, egyre népszerűbb; Hegedűs a háztetőn címmel musicalnek is feldolgozták s világszerte nagy sikerrel játsszák.

2019. március 2-án 160 éve született SÓLEM ALÉCHEM zsidó költő és író. Oroszországban született, ahol tanító, majd rabbi volt, azután pedig átvette apósa boltját, de tönkrement. Ekkor mérgében felhagyott az üzlettel, s csak az írásnak, az írásból élt. Nem is rosszul, hiszen igen termékeny író volt, negyven kötetnyi regényt, elbeszélést és színdarabot írt, s jellegzetes humorú írásai nagyon népszerűek voltak. Műveit félszáz nyelvre fordították le, a legjobbakat természetesen magyarra is. Leghíresebb műve a Tóbiás, a tejesember, abból készült a Hegedűs a háztetőn című világhírű musical. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sólem Áléchem
  Tóbiás, a tejesember
  Fordította: Brodszky Erzsébet
  Illusztrálta: Kass János
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 176
  ISBN: 9630703149

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  526823
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés