Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Titánok - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Titánok - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
 • Titánok - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
 • Titánok - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
 • Titánok - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
570 Ft

A szerző mondja regényéről:

"Főiskolás korom óta foglalkoztat a téma: Beethoven és a forradalmi Európa. Összegyűjtöttem mindent, ami fellelhető volt: partitúrákat, életrajzi műveket, az emberről, a muzsikusról, a szerelmesről, a forradalmárról, a gondolkodóról.

A második világháború vihara után előlről kellett kezdenem az egészet. Könyveim eltüntek mind, de megmaradt a harminckét Beethoven szonáta. Körülzsongtak ismét az Appassionata melódiái, hallottam megint a Hammerklavier pörölycsapásait, a konok akkord-zakatolást, ahogy a Waldstein szonáta indul…

Újra kezdtek benépesedni a kéziratpapírosok. Együtt láttam őket: Mirabau-t, Napóleont, Metternichet, Kaunitz őexellenciáját, Marie Antoinette-et, a Halhatatlan Kedvest, Goethét – és Beethovent!

Egy titáni korszak óriásait.

Azt kérdi tőlem az olvasó: szeretem-e ezt a regényt? Hogyne szeretném. Legnehezebb esztendőimben ez jelentette a megtalált életcélt, az újra magamhoz ölelt életet."

2020. december 17-én 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN német zeneszerző

A zenetörténet legnagyobb alkotója volt, aki nem csak páratlanul értékes, de rendkívül gazdag életművet hagyott az emberiségre. Kilenc szimfóniát, harminckét zongoraszonátát, öt zongoraversenyt, egy operát, és sok egyéb zeneművet komponált, s szinte valamennyi alkotása remekmű. Zongoraművésznek is elsőrangú volt, s jórészt neki köszönhető, hogy a zongora a legelőkelőbb helyre került a hangszerek között. Talán az ő munkássága hatott leginkább a zene fejlődésére, de művei más művészeti ágakat is megihlettek.

Zsenialitásának az életben is számos tanúbizonyságát adta, rendkívül szórakozott volt például. Megtörtént, hogy a vendéglőben ebédre várva komponálni kezdett, amelynek végeztével elégedetten hátradőlt, és intette a pincért: Fizetek. Pedig a nagy alkotásban el is felejtett ebédelni. Maga egyébként egyáltalán nem volt meggyőződve kiváló képességeiről, örökké elégedetlen volt műveivel, nem egy zenedarabjának kéziratát barátai mentették ki félig elégve a kandallóból. Erősítette kishitűségét egyre súlyosabb süketsége is, ami miatt komolyan foglalkozott még az öngyilkosság gondolatával is. Szörnyű élményeket kellett átélnie, a felújított Fidelio főpróbája például kudarcba fulladt, mert nem hallotta a zenekart.

Kortársai annál inkább tisztában voltak képességeivel, de egy-egy előadása még őket is meglepte. Vaclav Tomasek, a kor egyik neves zongoraművésze például így írt egy élményéről. "Beethoven nagyszerű játéka és főleg fantáziájának merész kidolgozása kedélyemet egészen különleges módon rendítette meg; sőt legbensőmben olyan mélyen letörve éreztem magam, hogy napokig hozzá sem nyúltam a zongorához". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gál György Sándor
  Titánok
  Beethoven és a forradalmi Európa regénye
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 632
  ISBN: 9633300762

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  884469
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés