Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tisztítótűz

-25%
ÚJ
Tisztítótűz
 • Tisztítótűz
1 990 Ft
Akció: 1 499 Ft
Kezdete: 2020.10.04   A készlet erejéig!

Christopher Okemwa verseiből valami ősenergia árad, a versek dinamizmusa, mozgalmassága arra ösztökélheti az olvasót, hogy végigfusson rajtuk anélkül, hogy elmélázva megállna és elgondolkozna a mondanivalón, aztán újra olvasásra ösztökélik a megválaszolatlan kérdések.

Elemi erővel tör fel szavaiból az őserő, amikor a nemiségről, a felesége iránt érzett erős vonzalomról ír, megidézve a vágy ősanyai forrását: "Láttalak téged: ragyogó barna bőrödet / Szétvetett lábaid elmém kényelmes kuckójában. / A sztriptízed sokkolta elmémet! / Szemeim el voltak ragadtatva / A nem mindennapi térkép látványától / Amit szenvedélyesen fedeztem fel: / Puha, bolyhos ikerhegyek / És a kanyon a selymes fekete csomó alatt".

És ez a lendület megállíthatatlannak tűnik, még akkor is, ha időnként látszólag megtorpan, mint ahogyan a töprengő költő néha megáll, és csendesen sorjázó szavakkal számba veszi a létezést, az életet és a halált. És ahol élet és halál van, ott Isten is van. És tisztítótűz is, amelyet a természeti népekből kereszténnyé váltak tisztelettel és megilletődötten emlegetnek.

Okemwa költészetében az a megkapó, ahogy a költő nagyon erőteljesen szövi bele Afrika hangulatát, hagyományait, természeti adottságait egy burjánzó képvilágba, mely minden ízében afrikaivá teszi e költészetet. Ezek a versek feltárják a természet sokféleségét és sokszínűségét, és a bennük megjelenő emberek részei ennek a lassan változó természetnek. Szerelmes versei olyanok, mint egy folytatásos szerelmes levél.

Christopher Okemwa szuahéli nyelven gondolkodik és érez, de oxfordi angol nyelven ír. Határozottan afrikai gyökerű verseivel sikeresen kilépett a versértő világba, méltán szerezve megérdemelt elismerést és sikert. Ez az első magyar nyelvű kötete.

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is =  Afrika és könyvek 

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Afrika, a titokzatos földrész

 • Christopher Okemwa
  Tisztítótűz
  Válogatott versek
  Kiadó:AB ART
  Kiadás éve: 2020
  Oldalak száma: 61
  ISBN: 9786156033185

 • Cikkszám
  424932
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés