Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Timur és csapata - 115 éve született ARKAGYIJ GAJDAR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Timur és csapata - 115 éve született ARKAGYIJ GAJDAR
 • Timur és csapata - 115 éve született ARKAGYIJ GAJDAR
570 Ft

Közvetlenül a Nagy Honvédő Háború előtt, a finn-szovjet háború idején játszódik Gajdar egyik legnépszerűbb, legolvasottabb könyve, a Timur és csapata. Timur és barátai titokban segítenek a hadba vonultak családtagjainak. Titokzatosságukból bizonyos bonyodalmak támadnak: a városka lakói összetévesztik őket legádázabb ellenségeikkel, az utcagyerekek csapatával. Hogyan küzdenek meg ellenfeleikkel s a rájuk zúduló rágalmakkal, erről szól Gajdar izgalmas, romantikus regénye.

2019. január 22-én 115 éve született ARKAGYIJ GAJDAR orosz író. Hazánkban is jól ismert ifjúsági regényeket írt, melyek közül talán a Csuk és Gek, A kis detektívek, valamint a Timur és csapata sikerült a legjobban. Művei az akkoriban kötelező pátosszal foglalkoznak ugyan a háborús témákkal, de rendkívül olvasmányosak, és nem nélkülözték a személyes élményeket sem. Amint hősei, úgy Gajdar is vásott kölyök volt, utált tanulni, nem is fejezte be az iskoláit. Annál inkább vonzotta a kaland, 14 évesen belépett a hadseregbe, s szinte hihetetlen, de 15 évesen már ezredparancsnokként harcolt a polgárháborús harctereken, többször meg is sebesült. 1923-ban súlyos sérülése miatt tartalékállományba helyezték, erre újságíró lett. Nem tudott azonban békésen üldögélni a redakcióban, kalandvágya a Távol-Keletre hajtotta, onnan küldte tudósításait a lapoknak. A II. világháborúban természetesen haditudósítóként járta a frontokat. 1941-ben Kijevnél bekerítették az egységét, a katonákat evakuálták, ő azonban maradt, beállt egy partizáncsapathoz, s ez az életébe került - egy felderítési akció során vesztette életét. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Arkagyij Gajdar
  Timur és csapata
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 142
  ISBN: 9631155579

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  616196
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés