Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Thomas Mann világa - 65 éve hunyt el THOMAS MANN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Thomas Mann világa - 65 éve hunyt el THOMAS MANN
 • Thomas Mann világa - 65 éve hunyt el THOMAS MANN
570 Ft

Kevés nagyobb ívű pályát ismer századunk világirodalma, mint a Thomas Manné. Hogyan jut el a gazdag lübecki patríciuscsalád fia a századvégi szcesszió romantikus irracionalizmusától az értelmes emberi lét csodálatos költészetéig a József és testvérei-ben, s a konzervatív nacionalista német addig a belátásig, hogy a jövő a szocializmusé? Szükségszerűen ez a fő témája minden Thomas Mann-könyvnek. Ezé a könyvé is, amely módszerét tekintve, szándéka szerint, egy írói sors filmje, és – türelmesebb megállókkal a legnagyobb műveknél – igyekszik vegyíteni élményt és történeti-esztétikai mérlegelést, filológiát és írói vallomást.

2020. augusztus 12-én 65 éve hunyt el THOMAS MANN német író

A klasszikus polgárság hanyatlásának megörökítője volt, illő tehát, hogy ő is úgy éljen, mint egy általa elsiratott polgár. Még túlzásba is vitte, úgy viselkedett mint egy kishivatalnok. Szigorú napi ritmus szerint írta műveit, s mintha főnöke zordon tekintete parancsolná, a nap megszabott óráiban mindig íróasztala mögött ült, és rótta a sorokat. Messziről szorgos könyvelőnek hihette volna bárki, ám ő nem száraz számoszlopok fölé görnyedt rettentő kitartással, hanem valamelyik remekműve csiszolgatásán munkálkodott.

Fáradhatatlan szorgalma hatalmas életművet eredményezett, majdhogynem teleírt egy kisebb könyvtárat. A Buddenbrook-ház, A varázshegy, vagy a grandiózus József és testvérei önmagában is elég lenne egy írónak, ő meg emellett mellékesen még írt ezt-azt, s a Lotte Weimarban, a Halál Velencében, az Egy szélhámos vallomásai, vagy a Mario és a varázsló is igencsak jól sikerült alkotásnak számít. Szinte nincs is olyan irodalmi műfaj, amelyben ne alkotott volna maradandót. Egyik költeménye például ezer hexameterből áll, kiválóak hatalmas tanulmányai és esszéi, de még több mint félszáz rádióbeszéde is becses kultúrkincs.

Művészete óriási hatással volt a magyar irodalmárokra, de ő is nagyra becsülte a magyar irodalmat, Kosztolányi Nero-regényének német kiadása elé ő írta az előszót. Már életében általános megbecsülésnek örvendett, természetesen kitüntették a Nobel-díjjal is, de tekintélyét mégis az jelzi a legjobban, hogy megkapta az NDK Goethe-díját és az NSZK Goethe-díját is. Pedig Svájcban élt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Pók Lajos
  Thomas Mann világa
  Kiadó: Európa
  Kiadás helye: Budapest
  Kiadás éve: 1969
  Oldalszám: 212

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  836036
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés