Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


70 éves KEITH RICHARDS - The Rolling Stones: 50

-75%
70 éves KEITH RICHARDS - The Rolling Stones: 50
12 900 Ft
Akció: 3 225 Ft
Kezdete: 2013.12.18   A készlet erejéig!

A Rolling Stones és a Thames &Hudson kiadó bejelentette, hogy az elmúlt hónapokban a Daily Mirrorral együttműködve létrehozott egy őszinte és emlékezetes jubileumi kötetet a világ legnagyobb rock&roll zenekarának 50. jubileuma alkalmából.

A könyv elérhetővé teszi a Daily Mirror archívumában őrzött fotóriportokat, a legnagyobb napilap Rolling Stones fotógyűjteményét, melyeknek többségét ez idáig még nem láthatta a közönség. A képek úgy mutatják be a zenekar ötven éves történetét, ahogy még eddig sosem. Ez az önéletrajz a zenekar által összeválogatott és saját szavaikkal kommentált képekből áll. A fotókat Gered Mankowitz, Jean-Marie Périer,Dezo Hoffman, Michael Cooper, Terry O'Neill, Bent Rej készítette valamint Philip Townsend, aki a zenekarról valaha készült legelső fényképeket készítette.

 

2013. december 18-án 70 éves KEITH RICHARDS angol rockzenész. A Rolling Stones együttes gitárosa, a Jagger-Richards szerzőpáros egyik fele az angliai Dartfordban egyedüli gyerekként látta meg a napvilágot. Gitározni állítólag önerőből tanult meg, sokak szerint nem is igazán sikerült neki a dolog. Dalszerzőnek viszont elsőrangú, számtalan riffel gazdagította a rockot, többek között az ő leleménye (legalábbis elcsépeltségét tekintve) a csak Beethoven Sors-szimfóniájához hasonlítható Satisfaction bevezető része. Az utóbbi évtizedekben egy-két szólólemezt is kiadott, de hát nem ezért szeretjük: az idő és önpusztító életmódja úgyis mormogássá redukálta már amúgy sem erőteljes hangját. De nem kíméli magát, miatta kellett elhalasztani pár éve a Stones egyik utolsó utáni világ körüli turnéját is: a derék gitáros házának könyvtárszobájában leesett a létráról, és eltörte néhány csontját. (Arról nem szólt a fáma, hogy kultúr-vagy közönséges szomj fűtötte-e a jeles gitárost, egy könyvet vagy a mögé rejtett whiskys üveget kereste-e, bár az utóbbit jobban el tudjuk képzelni, még azután is, hogy azt mondta, egy anatómiakönyv után kutakodott.) Az ezek szerint az emberi test rejtelmei iránt is érdeklődő rocker azóta hál'Istennek meggyógyult, sőt, az angol Q magazin is kitüntette életművéért. Bár rossz nyelvek szerint legnagyobb teljesítménye az, hogy az elfogyasztott töméntelen mennyiségű szesz és drog dacára, az orvosok jóslataira rácáfolva még mindig él. Bár tisztesség ne essék szólván: pocsékul néz ki, amikor hat éve félpucér fényképével a címlapján jelent meg a Rolling Stone magazin, és még nagy haverja, Rod Stewart is kiakadt a látványtól. És azóta a helyzet még csak rosszabbodott... (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 • The Rolling Stones: 50
  Kiadó: ShowTime
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 352
  ISBN: 9789638748164

 • Cikkszám
  989422
Webáruház készítés