Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


The Crimes of Elagabalus - 1795 éve halt meg HELIOGABALUS

-10%
ÚJ
Megrendelés esetén importáljuk
The Crimes of Elagabalus - 1795 éve halt meg HELIOGABALUS
 • The Crimes of Elagabalus - 1795 éve halt meg HELIOGABALUS
 • The Crimes of Elagabalus - 1795 éve halt meg HELIOGABALUS
6 990 Ft
Akció: 6 291 Ft
Kezdete: 2017.03.09   A készlet erejéig!

Elagabalus was one of the most notorious of Rome's 'bad emperors': a sexually-depraved and eccentric hedonist who in his short and riotous reign made unprecedented changes to Roman state religion and defied all taboos. An oriental boy-priest from Syria - aged just fourteen when he was elevated to power in 218 CE - he placed the sun god El-Gabal at the head of the established Roman pantheon, engaged in orgiastic rituals, took male and female lovers, wore feminine dress and was alleged to have prostituted himself in taverns and even inside the imperial palace. Since his assassination by the Praetorian Guard at the age of eighteen, Elagabalus has been an object of fascination to historians and a source of inspiration for artists and writers. This immensely readable book examines the life of one of the Roman Empire's most colourful figures, and charts the many guises of his legacy: from evil tyrant to firebrand rebel, from mystical androgyne to modern gay teenager, from decadent sensualist to ancient pop star.

2017. március 11-én 1795 éve halt meg HELIOGABALUS római császár. Bassianus volt az eredeti neve, a Heliogabalust a szír Napisten, El Gabel tiszteletére vette fel, akinek kultuszát Rómában is igyekezett meghonosítani. Végülis nem sikerült neki, négyéves uralkodása rövidnek bizonyult ehhez. Bár az a négy év a korabeli rómaiaknak évtizedeknek tűnhetett, Heliogabalus ugyanis a legrettegettebb császára volt a birodalomnak, ami Néró, Domitianus, Caligula vagy Caracalla viselt dolgainak ismeretében nem kis teljesítmény. Féktelen kicsapongásainak, perverz orgiáinak leírása nem igen tűri a nyilvánosságot, szörnyű tetteinek érzékeltetésére legyen elég annyi, hogy - megszegve a rómaiak legősibb és legszentebb törvényét - még egy Vesta-szűzet is megerőszakolt. Sokszor járta álruhában Róma bordélyházait, sőt, egyszer szabályos gyűlésbe hívta a város kéjnőit és -fiúit, akiknek aztán előadást tartott arról, miként fejleszthetnék szolgáltatásaikat, hogy kuncsaftjaiknak - főként persze ő magának - nagyobb gyönyörben legyen része. Az államügyekkel nem törődött, annál inkább nagyravágyó nagyanyja, Julia Maesa, aki nő létére még a szenátus ülésein is részt vett; erre sem azelőtt, sem azután nem volt példa a római történelemben. Alattvalói négy évig tűrték rémuralmát, végül az elkényeztetett katonák sem bírták tovább, s egy összeesküvés során megölték, a hős császár különben egy latrinába menekült, ott kaszabolták össze. Testét napokig hurcolászták egy kocsi mögé kötve Róma utcáin, majd a Tiberisbe dobták. A szenátus még nevének használatát is megtiltotta, ő volt az egyetlen római császár, akinek emlékét ilyen szégyen érte. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 

 

 • Martijn Icks
  The Crimes of Elagabalus
  The Life and Legacy of Rome's Decadent Boy Emperor
  angol nyelvű, paperback kiadás
  Kiadó: I.B.Tauris
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 288
  ISBN-10: 1780765509
  ISBN-13: 978-1780765501

 • Cikkszám
  391364
  Státusz
  ÚJ    Megrendelés esetén importáljuk    
Webáruház készítés