Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Teológiai-politikai tanulmány - 340 éve hunyt el BARUCH SPINOZA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Teológiai-politikai tanulmány - 340 éve hunyt el BARUCH SPINOZA
 • Teológiai-politikai tanulmány - 340 éve hunyt el BARUCH SPINOZA
 • Teológiai-politikai tanulmány - 340 éve hunyt el BARUCH SPINOZA
 • Teológiai-politikai tanulmány - 340 éve hunyt el BARUCH SPINOZA
690 Ft
Nincs raktáron

A Teológiai-politikai tanulmány Spinoza legnagyobb hatású kifejtő műve. Megjelenését követően vitairatok özöne zúdult erre az ateistának tartott műre, amely ugyanakkor a tudományos igényű - tehát nem apologetikus - bibliakritika egyik kezdeményezője. Politikai szempontból a gondolat- és szólásszabadság egyik első megalapozásának tekinthető, éspedig a hobbes-ival rokonítható, de attól lényeges pontokon eltérő szerződés-elmélet révén. Marx pozitív Spinoza-recepciója ezen az íráson alapult, s valószínűleg Leo Strauss e műre építő Spinoza-könyve ösztönözte Carl Schmittet a "politikai teológia" fogalmának a kidolgozására. Ugyanakkor izgalmas feladat tisztán filozófiai szempontból kimutatni ez "elhanyagolt mesterműnek" (E. Curley) az Etikával való összhangját. Kötetünk tartalmazza a Teológiai-politikai tanulmányt előkészítő, Blyenbergh-gel folytatott levelezést is.

2017. február 21-én 340 éve hunyt el BARUCH SPINOZA holland filozófus. A descartes-i kettős szubsztancia elvével szembeszállva materialista filozófiát dolgozott ki, panteista formában. Ö építette ki a geometriai módszert a filozófiában. A tudás céljául a természet feletti uralom kivívását, az ember tökéletesítését tűzte ki.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Baruch Spinoza
  Teológiai-politikai tanulmány
  Kiadó: Akadémiai
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 301
  ISBN: 9630517914

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  399361
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés