Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tengerecki Pál - 40 éve hunyt el TAMKÓ SIRATÓ KÁROLY

-25%
ÚJ
Tengerecki Pál - 40 éve hunyt el TAMKÓ SIRATÓ KÁROLY
 • Tengerecki Pál - 40 éve hunyt el TAMKÓ SIRATÓ KÁROLY
1 790 Ft
Akció: 1 343 Ft
Kezdete: 2019.12.31   A készlet erejéig!

„Szil, szál, szalmaszál!” "…ecki, becki, tengerecki, Tengerecki Pál!" „Bőrönd Ödön a Köröndön ül a kövön, ül a kövön fekete színű bőröndön”. Bizonyára sokak számára ismertek ezek a méltán népszerű sorok. Tamkó Sirató Károly sziporkázó humora, bámulatos rímtechnikája, nyelvi leleménye már évtizedek óta magával ragad kicsiket és nagyokat egyaránt.

Január 1-jén 40 éve hunyt el TAMKÓ SIRATÓ KÁROLY költő, író és műfordító

Avantgárd költőként indult, évekig élt Párizsban, ahol befogadta és megbecsülte a kulturális közélet. Minden a legjobban alakult, amikor 1936-ban súlyos betegség támadta meg. Végtagjai megbénultak. Hazatért, s gyógyfürdőkben kúrálta magát, majd rátalált a jógára, amely csodát tett vele. Négy évi kínlódás után gyógyult meg, s még negyven élt, egészségben.

Az egykoron szinte mozgásképtelen költő legendás mutatványa volt, hogy fejen állva mondott verset - szanszkrit nyelven idézett a Mahábharátából. Merthogy szanszkritül is tudott, valamint szerbül, németül és franciául, nem véletlen hát, hogy legjelesebb műfordítóink között tartjuk számon. Versei is csodaszépek, s egészen sajátos hangulatúak, mert az avantgárd törekvések emléke keveredik bennük az ókori keleti filozófiák hagyományaival.

Az átlagolvasó mégis inkább gyermekversei révén ismeri, a Tengerecki Pál kalandjairól szóló írásai a műfaj legbecsesebb alkotásai közé tartoznak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tamkó Sirató Károly
  Tengerecki Pál
  Illusztrálta: Réber László
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 36
  ISBN: 9789631189803

 • Cikkszám
  261885
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés