Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más? - 85 éve született CZEIZEL ENDRE

-25%
ÚJ
Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más? - 85 éve született CZEIZEL ENDRE
 • Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más? - 85 éve született CZEIZEL ENDRE
 • Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más? - 85 éve született CZEIZEL ENDRE
 • Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más? - 85 éve született CZEIZEL ENDRE
 • Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más? - 85 éve született CZEIZEL ENDRE
5 450 Ft
Akció: 4 088 Ft
Kezdete: 2020.04.01   A készlet erejéig!

Könyvemben azt próbálom bemutatni, hogy mi a tehetség és talentum, illetve ki a tehetséges és talentumos ember. Hiszen az adottságok birodalmát és ezen belül a tehetséget a fogantatáskor összetalálkozó két ivarsejt egyesüléséből kialakuló DNS-makromolekula határozza meg. S ez a jó szerencsétől függ. De hogy az adottságokból mi fog megvalósulni és az ígéreteknek tekinthető tehetséges gyermekekből lesz-e a talentum, az már nem a szerencsén múlik. Ezt már a családi környezet, az iskoláztatás, a kortársi hatások és a társadalmi lehetőségek döntik el, valamint a szabad akaratunk, hogy mennyire vagyunk képesek kiaknázni kivételes adottságainkat.

2020. április 3-án 85 éve született CZEIZEL ENDRE orvos-genetikus

A tudományok komoly művelői a legritkább esetben szoktak médiasztárokká válni, Czeizel Endre ezen kevesek egyike volt. De természetesen nem a ma szokásos módon lett televíziós személyiség, nem idétlen bohóckodásával szerezte ismertségét, szakmai munkájához kötődő tevékenységével lett népszerű.

Amikor az orvosi pályát választotta, természetesen meg sem álmodta, hogy egyszer még róla beszél az ország. Tanulmányai végeztével az Országos Közegészségügyi Intézetben kezdte a munkát, és mellékállásban a János Kórház szülészeti osztályán volt családtervezési tanácsadó. Az évek alatt saját családtervezési modellt dolgozott ki, s 1973-ban elkezdte az önálló genetikai tanácsadást. S ekkor eladdig teljesen ismeretlen területre merészkedett, a tudomány népszerűsítésére felhasználta az akkor már hazánkban is elterjedt új médiát, a televíziót. Az öröklődés titkai című sorozata kirobbanó siker lett, ami óriási szolgálatot tett a tudománynak, mi sem természetesebb tehát, hogy szakmai elismerésre nemigen számíthatott. Emiatt nem vesznek máig tudomást nálunk magzatvédő vitaminjáról sem, amit több nyugati országban elfogadott - sőt, kötelező - szerként alkalmaznak.

Utolsó éveiben külföldi örökbefogadási ügyek keserítették az életét, még szerencse, hogy nem ment el a kedve, s több, a laikus olvasóközönség érdeklődésére is számot tartó könyvet írt a múlt hazai hírességeiről. Azonnal elkapkodták, csak antikváriumban kapható mindegyik. Czeizel doktor öt éve hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Czeizel Endre
  Tehetség, talentum, jó szerencse, semmi más?
  Kiadó: Galenus
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 428
  ISBN: 9789637157431

 • Cikkszám
  515737
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés