Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tanulságos állatmesék La Fontaine nyomán - 325 éve hunyt el JEAN LA FONTAINE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Tanulságos állatmesék La Fontaine nyomán - 325 éve hunyt el JEAN LA FONTAINE
 • Tanulságos állatmesék La Fontaine nyomán - 325 éve hunyt el JEAN LA FONTAINE
 • Tanulságos állatmesék La Fontaine nyomán - 325 éve hunyt el JEAN LA FONTAINE
 • Tanulságos állatmesék La Fontaine nyomán - 325 éve hunyt el JEAN LA FONTAINE
1 490 Ft

A nagy klasszikus, La Fontaine állattörténetei alapján készült ez a színes rajzokkal illusztrált könyv. A rövid, humoros és mindenki számára tanulságos mesék között megtalálható A tücsök és a hangya, A róka és a holló, Az oroszlán és az egér is. Ajánljuk ezt a könyvet óvodásoknak, kisiskolásoknak. Olvassátok szeretettel!

2020. április 13-án 325 éve hunyt el JEAN LA FONTAINE francia író. Állatmeséi révén tett szert világhírnévre, amelyekkel nemcsak hallatlan népszerű lett, de magát a műfajt is újjáteremtette. Talán egyedül a természettudósok bírálták munkásságát, de ők nagyon. Szemére vetették például, hogy halvány sejtelme sincs az általa ábrázolt állatok valódi tulajdonságairól. Példának hozták fel A tücsök meg a hangya című, egyébként remek kis meséjét, amely ékesen bizonyítja hozzá nem értését. A tücsök ugyanis nem dalol, nem eszik gabonaszemeket, hangyával pedig nem is találkozhat télen, addigra ugyanis elpusztul. Ez a meséje egyébként más viták forrásául szolgált, a kritikusok is összekaptak rajta. Egy részük ugyanis úgy vélte, hogy a mesében La Fontaine a hangya pártján állt, mások azonban éppen ellenkezőleg, az író tücsökpártisága mellett kardoskodtak. A vita teljesen elmérgesedett, s oda vezetett, hogy a mesének két előadói stílusa alakult ki; az egyik a hangyának ad igazat, a másik meg a tücsöknek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tanulságos állatmesék La Fontaine nyomán
  Kiadó: Cahs
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 32
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789639812475

  kifogástalan állapotú antikvár könyv, nem olvasott példány

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  799628
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés