Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Talpa alatt a föld - 70 éves SALMAN RUSHDIE

-25%
ÚJ
Talpa alatt a föld - 70 éves SALMAN RUSHDIE
 • Talpa alatt a föld - 70 éves SALMAN RUSHDIE
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2017.06.08   A készlet erejéig!

Salman Rushdie világokon átívelő és kultúrákat összefogó regényében szinte a lehetetlent kísérti. Hőseit, Ormus-Orpheuszt és Víná-Eurüdikét előbb mint a kor ünnepelt rocksztárjait fölrepíti az égi és földi csillagok közé, ahol galaxisok ütköznek egymásnak és kebelezik be egymást, majd leviszi őket a föld alá, az Alvilágba, ahonnan akárhogy szeretné is a mítoszokhoz szokott olvasó nincs visszatérés.

Mindezt Ráí, a láthatatlanná válás művészetét tökélyre fejlesztő fényképész, a szerző alteregója meséli el, aki ugyan soha nem jut el azokba a magasságokba, amelyekbe a két sztár, viszont nem is nyeli el úgy a talpa alatt megnyíló föld, mint Vínát, akinek szerelme után egész életében áhítozik.

2017. június 19-én 70 éves SALMAN RUSHDIE brit író. Lassan három évtizede lesz, hogy születésnapját nem tisztelői körében nagy felhajtással, a média érdeklődésének közepette ünnepli, hanem rejtőzködve, titokban, szűk családi körben. Ennek oka, hogy Sátáni versek című könyvét az iszlám hívők úgy értelmezték, hogy az sérti vallásos érzelmeiket, és valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene. Az még hagyján, hogy a könyvet minden iszlám országban azonnal betiltották és sok helyen nyilvánosan elégették, de az iráni iszlám forradalom vezetője, Khomeini ajatollah magát az írót is "halálra ítélte", azaz felszólította a muszlimokat, hogy öljék meg. Ez 1989-ben történt, azóta az indiai származású, Bombayben felnőtt brit írónak nincs egy nyugodt perce. Jól tette, hogy nem vette félvállról a fenyegetést, mert például a könyv japán fordítóját leszúrták Tokióban, a norvég fordítóra saját háza előtt lőttek rá, az olasz fordítót Milánóban szúrták meg, a török fordítóra pedig rágyújtották a szállodát, ahol megszállt, a tűzben 37 ember lelte halálát. A nagytekintélyű ajatollah ugyan még a fatva kihirdetésének évében meghalt, de felhívása érvényben maradt, s voltaképpen máig él. Bár az iráni kormány 1998-ban visszavonta a vérdíjat, de egy vallásos alapítvány rögtön a helyébe lépett, és 2,8 millió dollár jutalmat ígér annak, aki végez az íróval. Szegénynek nem sok öröme van az életben - bár a szép nőket szereti, mindig csodaszép feleségei voltak -, sokat olvas, és nagyon kedveli a jó zenét, nagy rajongója Bob Dylannek és Paul Simonnak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Salman Rushdie
  Talpa alatt a föld
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2016
  ISBN: 9789632276847

 • Cikkszám
  422079
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés