Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Találmányok enciklopédiája - 180 éve született FERDINAND ZEPPELIN

-25%
ÚJ
Találmányok enciklopédiája - 180 éve született FERDINAND ZEPPELIN
 • Találmányok enciklopédiája - 180 éve született FERDINAND ZEPPELIN
 • Találmányok enciklopédiája - 180 éve született FERDINAND ZEPPELIN
 • Találmányok enciklopédiája - 180 éve született FERDINAND ZEPPELIN
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2018.07.02   A készlet erejéig!

Az emberek már az ősidők óta próbálkoznak különféle találmányokkal, hogy életüket könyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyék. Ezek a kísérletek olyan felfedezésekhez vezettek, mint a szerszámok, gyógyszerek, építészeti technikák, áramfejlesztők vagy a műanyag. A Találmányok enciklopédiája a legjelentősebb ötletek, felfedezések történetét mutatja be a kezdetektől napjainkig. Megtudhatjuk, miként fejlődtek ezek az évszázadok során; hogyan jutottunk el az első pattintotfkőszerszámoktól a legmodernebb gépekig; a ősi gyógymódoktól a mai modern gyógyszerekig és sebészeti módszerekig; a kerék feltalálásától a számítógépig. A szerző érdekes történetekkel fűszerezett, olvasmányos művét Robert Ingpen kitűnő illusztrációi keltik életre. Megismerhetjük, hogyan tudtak elődeink - csekély erőforrások birtokában hatalmas építményeket emelni, és korunk mérnökei a magasszintű technikát alkalmazva parányi méretű, ám rendkívüli teljesítményű számítógépeket alkotni.

2018. július 8-án 180 éve született FERDINAND ZEPPELIN német feltaláló. A közvélekedés őt tartja a léghajózás atyjának, ami azonban csak részben fedi a valóságot. Az első kormányozható léghajót ugyanis - természetesen - egy magyar építette, Schwarz Dávidnak hívták, aki amilyen zseniális mérnök volt, olyan csapnivaló "menedzser". Pedig az általa épített léghajó remekül sikerült, bár első repülése során a nagy szélben lezuhant. Ez éppen 120 éve, 1897-ben történt, s a kísérletnél ott volt Zeppelin gróf is, aki eredetileg katonatisztként szolgált, s szép karriert futott be, harcolt az amerikai polgárháborúban, s altábornagyi rangban került rendelkezési állományba. Csak ekkor kezdett a repülés problémájával foglalkozni, s mivel pénze volt rá, mindenhová elment, ahol valami őt foglalkoztató érdekesség történt. îgy került a tempelhofi gyakorlótérre is, ahol aztán szemtanúja lehetett Schwarz Dávid balsikerű kísérletének. A kudarc ellenére azonnal meglátta a lehetőséget a magyar feltaláló repülő szerkezetében, s az élhetetlen Schwarz halála után özvegyétől megvette a léghajó tervrajzait, majd kissé módosítva azokon, saját neve alatt mutatta be a világnak. Mindkét feltaláló kiváló szakember volt, lehetőségeik azonban jócskán különböztek. A magyar mérnök alig akarta elhinni, amikor nagy nehezen mégis kapott 30 ezer márkát a kísérleteihez, míg Zeppelin hatmillió márkás költségvetésből fejlesztgette Schwarz találmányát. Bizonyos mértékben ennek is köszönhető, hogy a nagyszerű találmány neve Zeppelin-léghajó és nem Schwarz-léghajó lett. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Találmányok enciklopédiája
  Kiadó: Kiskapu
  Kiadás éve: 1999
  Oldalszám: 223
  ISBN: 9789630469661

 • Cikkszám
  295744
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés