Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Találmányok - 170 éve született ALEXANDER GRAHAM BELL

-20%
ÚJ
Találmányok - 170 éve született ALEXANDER GRAHAM BELL
 • Találmányok - 170 éve született ALEXANDER GRAHAM BELL
 • Találmányok - 170 éve született ALEXANDER GRAHAM BELL
 • Találmányok - 170 éve született ALEXANDER GRAHAM BELL
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.03.02   A készlet erejéig!

Utazz velünk a Találmányok izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! Miből építették kikötőiket a föníciaiak? Mi az a drótszamár? Hogyan született a villámhárító ötlete? Melyik a legpontosabb óra? Miért nevezik tanknak a harckocsit? Mi köze a radarnak a mikrohullámú sütőhöz? Hogyan gyógyítanak a nanorobotok? Kíváncsi vagy a válaszokra? Miközben bepillantást nyersz a találmányok világába, még kvízkérdésekkel is tesztelheted tudásodat.

2017. március 3-án 170 éve született ALEXANDER GRAHAM BELL angol születésű amerikai pedagógus, egyetemi tanár, a telefon feltalálója. A technikatörténet talán legértékesebb találmánya valójában pofonegyszerű elven működik, s már kitalálásakor sem kellett rendkívül pallérozott elme ahhoz, hogy Bell megalkossa. Találmánya nem is volt előzmények nélküli, egy Bourseul nevű francia már húsz évvel korábban helyesen fejtette ki működési elvét, s aznap, amikor Bell benyújtotta a szabadalmát, egy másik feltaláló is beadta az övét egy közel ugyanolyan szerkezetre, így tehát pár órán múlott mindössze, hogy Bell neve egyáltalán fennmaradt. Nem akarván kisebbíteni a feltaláló érdemeit, azért nem árt megjegyezni, hogy Bell közel sem volt képzett tudós, autodidakta módon kísérletezgetett, és soha nem is tanult meg mást, csak amire éppen szüksége volt. Az üzleti életben viszont kivételes tehetséget árult el, nem volt élhetetlen feltaláló, beperelt mindenkit, aki találmánya közelébe ment, és hatalmas vagyont gyűjtött. Sokan tudják, hogy a telefont eredetileg a süketek beszédtanítására fejlesztette ki, de azt talán kevesebben, hogy természetesen nő volt a lelkes kutatás mögött, Bell, a szegény tanár beleszeretett ugyanis egy dúsgazdag ügyvéd csodaszép lányába, aki süket volt, s ő tanította meg beszélni. Ezt később ugyan kicsit megbánta, mivel a lányt elvette feleségül. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Találmányok
  100 állomás 100 kaland
  Szerkesztő: Domina István
  Kiadó: Lilliput
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 48
  ISBN: 9789639619135

 • Cikkszám
  188718
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés