Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szökni szeretnék

-25%
ÚJ
Szökni szeretnék
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2015.11.24   A készlet erejéig!

Jó adag életszerűség fűszerezve humorral és csipetnyi erotikával: e recept szerint készült Jurij Poljakov, az egyik legnépszerűbb mai orosz író Szökni szeretnék című regénye. Hőse, Oleg Trudovics Basmakov a negyvenes évei közepén járva elhatározza, hogy megszökik hazulról. Miközben titokban a holmiját csomagolja, a kezébe akadó tárgyak felidézik egész életét: munkahelyi sikereit és kudarcait, magánélete kacskaringóit, szerelmeit, barátságait és nem utolsósorban három évtized orosz valóságának társadalmi, politikai változásait - alulnézetből. Ez a peresztrojka, a Szovjetunió széthullásának és az orosz vadkapitalizmus kialakulásának korszaka. Poljakov regénye a párkapcsolatok és a társadalom színes, érzékletes tablója, mely méltán nyerte el a kritikusok és a nagyközönség tetszését.

JURIJ POLJAKOV a legtekintélyesebb irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztője, s nem mellékesen az orosz-magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke, aki szívügyének tekinti, hogy a magyarok hiteles képet alkossanak napjaink orosz kultúrájáról, s hogy az oroszok megismerjék a kortárs magyar művészet legjobb alkotásait.

,,Basmakov elunta és félretette a Bibliát. Aztán vagy két héten át amerikai detektívregényeket olvasott, amelyekben hiperszexuális szuperügynökök heroikus harcban hazavágták a hülye KGB-seket, akik kizárólag a szentírásként maguknál hordott Lenin-kötettel feküdtek le."

 

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Oroszok és könyvek

 • Jurij Poljakov
  Szökni szeretnék
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 732
  ISBN: 9789632276229

 • Cikkszám
  124885
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés