Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szobrászati technikák - 55 éve hunyt el IVAN MESTROVIC

-25%
ÚJ
Szobrászati technikák - 55 éve hunyt el IVAN MESTROVIC
 • Szobrászati technikák - 55 éve hunyt el IVAN MESTROVIC
 • Szobrászati technikák - 55 éve hunyt el IVAN MESTROVIC
 • Szobrászati technikák - 55 éve hunyt el IVAN MESTROVIC
3 995 Ft
Akció: 2 996 Ft
Kezdete: 2017.01.15   A készlet erejéig!

Ajánlás... a szerző a portrémintázás alapismereteit egy aktuálisan átgondolt, logikailag jól felépített rendszerbe foglalva fogalmazza meg. A szöveghez kapcsolódó képanyag nem csak illusztrálja a szóban megfogalmazott ismereteket, hanem láttatni és pontosítani képes a gyakorlat során felmerülő technikai akadályok leküzdésére irányuló megoldásokat. Szakmai szempontok alapján azért tartom fontosnak a könyv megjelenését, mert a szobrászat iránt érdeklődők e könyv tanulmányozásakor gyakorlati tanácsokat kapnak a klasszikus szobrászat egy kitüntetett területének, a portrészobrászatnak műveléséhez. A könyv megjelenése hozzájárulna ahhoz is, hogy az érdeklődők a mintázás saját kezű gyakorlása során olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyek sokrétűségükből adódóan nem csak a szobrászat területén alkalmazhatók. A megfigyelőképesség csiszolása, az arányrendszerek, a viszonylatok érzékelése, felmérése és tudatosítása, a különböző anyagok alakításának gyakorlása, valamint a kézügyesség fejlesztése egyben a személyiség kiteljesedését is szolgája. Sass Valéria DLA szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrásztanszék osztályvezető tanára, az MKE Doktori Iskola témavezetője.

A tartalomból: Drótszobor-tanulmány: Mintázás; Alapanyagok; Élő modell, modellszobor, önportré; Térlátás, megfigyelés; Mérőeszközök alkalmazása; A portrészobor tengelyei; Részletek elhelyezése; Anatómiai ismeretek; A részletek kidolgozása; Gipszöntés; A negatív öntése; A pozitív öntése; Javító ragasztás; A talp utólagos kialakítása; Retusálás; Sellakkozás, mélyalapozás; Terrakottaszobor készítése.

2017. január 16-án 55 éve hunyt el IVAN MESTROVIC horvát szobrász. A modern monumentális szobrászat egyik legkiemelkedőbb alakja volt, a hírneve csúcsán kapott ezernyi megbecsülést felsorolni is lehetetlen, Miroslav Krleza, a nagy horvát író még visszafogottan is fogalmazott, amikor így írt naplójában: "Mestrovic szobrászatának megjelenése számunkra vad kiáltás volt a szabadság után, Mestrovic úgy jelent meg előttünk, mint Héraklész." Életútja tényleg mondai, mesébe illő a felfedezése is. Történt pedig, hogy egy szép napon egy eldugott kis dalmát falucskából címzett csomagot vitt a posta egy zadari újság szerkesztőségébe, a csomagban a falusiak küldték el egy tehetségesnek gondolt analfabéta pásztorfiúcska faragásait. A gyerek kivételes képességeire azonnal felfigyeltek ugyan a városban, de nem tudtak vele mit kezdeni, taníttatni sem tudták, hiszen még elemibe sem járt, s tizenötévesen már annyira túlkoros volt, hogy fel sem vették. Hogy miként jutott el mégis a bécsi Művészeti Akadémiára? - az egy másik hihetetlen mese, azt pedig talán el sem hinnék, hogy a tanulatlan kecskepásztor egy szép napon mint professzor ad majd elő amerikai képzőművészeti főiskolán. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Zielinski Tibor
  Szobrászati technikák
  Portrék: mintázás, terakotta és gipsz
  Kiadó: Cser
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 91
  ISBN: 9789632782423

 • Cikkszám
  884442
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés