Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Színpompás ostrom - 15 éve hunyt el ORBÁN OTTÓ

-25%
ÚJ
Színpompás ostrom - 15 éve hunyt el ORBÁN OTTÓ
 • Színpompás ostrom - 15 éve hunyt el ORBÁN OTTÓ
 • Színpompás ostrom - 15 éve hunyt el ORBÁN OTTÓ
 • Színpompás ostrom - 15 éve hunyt el ORBÁN OTTÓ
3 999 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2017.05.25   A készlet erejéig!

Múltidézés? Kulcs a jelenhez is! Költészet, amely elvezet a valósághoz, és valóság, amely költészetet szült. Aki Magyarországot meg akarja ismerni, vegye kezébe Orbán Ottó összegyűjtött költeményeit" - írja bevezetőjében Kabdebó Lóránt, aki 1987-1988-ban készített tízrészes életműinterjút kortársával, Orbán Ottóval. Az "Egy szegény fiú eszmélete lapjain egy sajátos 20. századi magyar élettörténetet ismerhetünk meg a negyvenes és ötvenes évek traumáitól kezdve a pályakezdés korszakán át a nyolcvanas évek alkotói jelenéig. Emlékképek, anekdoták, önelemzések Orbán Ottó fekete humorával, vérbő, mégis empatikus iróniájával. Az életműinterjú, miközben a költő életének és pályájának meghatározó pillanataira és történéseire fókuszál, legkivált arra, miképpen lesznek-lehetnek az életrajzi mozzanatok Orbán Ottó költészetében poétikai motívumokká, egy nemzedék eszmélésének a krónikája is. A Petőfi Irodalmi Múzeumban rögzített anyag most olvasható először.

2017. május 26-án 15 éve hunyt el ORBÁN OTTÓ költő, író, műfordító. Csodagyerekként indult, huszonévesen már önálló kötete jelent meg, s később olyan nagyszerű könyvekkel ajándékozta meg olvasóit, mint az Útkereszteződés Minneapolisban, A költészet hatalma és a Kocsmában méláz a vén kalóz. Rendkívül gazdag életművében külön fejezet illeti műfordítói munkásságát. S feltétlen említést érdemel az élete utolsó éveit meghatározó súlyos betegsége, amely költészetére is gyönyörűen fájdalmas hatást gyakorolt. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Orbán Ottó
  Színpompás ostrom
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 340
  ISBN: 9789631433852

 • Cikkszám
  335585
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés