Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Szinetár Miklós 88 és fél

-30%
ÚJ
Szinetár Miklós 88 és fél
 • Szinetár Miklós 88 és fél
 • Szinetár Miklós 88 és fél
 • Szinetár Miklós 88 és fél
 • Szinetár Miklós 88 és fél
 • Szinetár Miklós 88 és fél
3 990 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2022.02.06   A készlet erejéig!

A 88 címmel közölt gondolataim viszonylagos sikert arattak. A könyvből sok példány elkelt, még második kiadásra is sor került. Olvastam jó kritikákat, és sok like jött a könyvvel kapcsolatos írásokra. Mindez nagyon jólesett, már csak azért is, mert előtte egy rádiószereplésem kapcsán olyan is megjelent az Facebookon, hogy a Szinetár egy seggfej. De hát így kerek a világ.

Nagyon örültem összevissza gondolataim sikerének – úgyhogy elszemtelenedtem: a 89. születésnapomon elkezdtem írni újabb hasonlókat. Eszembe jutott a cím is: 88 ÉS FÉL. Félek is meg nem is.

Írok politikáról, olyat is, ami többek számára vitatható, vagy egyenesen taszító. Történelemről, hitekről, színházról, moziról is mindenfélét, amikkel szintén nem ért mindenki egyet, de reményeim szerint lesznek, akik megértéssel, szimpátiával fogadják. És azok az olvasóim, akik netán más írásaimmal már találkoztak, megbocsájtják, ha néhány történetet, gondolatot, ami számomra meghatározó, ismét felidézek.

Mindig szerettem keverni a műfajokat színházban, filmben, tévében, és ha módomban állt az életben is. Most is megpróbálom. Remélem, hogy ezekről jut valami az olvasó eszébe. Bízom benne, hogy lesz olyan is, amit tovább gondol.

 • Szinetár Miklós 88 és fél
  Kiadó: Noran Libro
  Kiadás éve: 2021
  Oldalszám: 446
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789635173433

 • Cikkszám
  852964
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. február 8-án 90 éves SZINETÁR MIKLÓS rendező

  Talán nincs is nála sokoldalúbb színházi ember az utóbbi évtizedekben, pályakezdése óta annyi mindent csinált, hogy felsorolni is lehetetlen. Csak pár tevékenységét említve; volt a Fővárosi Operettszínház főrendezője és igazgatója, a Magyar Televízió főrendezője, művészeti igazgatója és elnökhelyettese, a végén pedig a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Emellett több mint fél évszázadig tanított, rendezései pedig minden műfajra kiterjednek. Legendás munkája a Koldusopera és az Egy szerelem három éjszakája, de rendezett egy sor tévéfilmet is, feldolgozta Az ember tragédiáját és a Bánk bánt, s ma is emlékezetes Rózsa Sándor című népszerű filmsorozata. De vannak mozifilmjei is, az ő műve az 1966-os Háry János, az 1971-es Csárdáskirálynő és Az erőd. Felesége is népszerű művész, Hámori Ildikó színésznő, és lányuk, Szinetár Dóra is erre a mesterségre adta a fejét. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés