Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szigorúan ellenőrzött vonatok - 20 éve hunyt el BOHUMIL HRABAL

-25%
ÚJ
Szigorúan ellenőrzött vonatok - 20 éve hunyt el BOHUMIL HRABAL
 • Szigorúan ellenőrzött vonatok - 20 éve hunyt el BOHUMIL HRABAL
 • Szigorúan ellenőrzött vonatok - 20 éve hunyt el BOHUMIL HRABAL
 • Szigorúan ellenőrzött vonatok - 20 éve hunyt el BOHUMIL HRABAL
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.02.02   A készlet erejéig!

Jól ismert történet Milosról, egy békés cseh kisváros vasútállomásának kezdő forgalmistájáról, aki szinte föl sem eszmél, és az őt férfivá avató nő karjaiból egyenesen a haláléba kerül. A profán hőssé válás hátterében pedig ott robognak fenyegetően a hadiszerelvények és végnapjait éli a fenékpecsételős és galambturbékolásos idill - ahogy erre a legendás Menzel-filmből is emlékszünk.

2017. február 3-án 20 éve hunyt el BOHUMIL HRABAL cseh író. Már gyerekkorában is szívesebben töltötte az időt a sörfőzdében, mint az iskolában, a világirodalom nagy szerencséjére - tegyük hozzá gyorsan -, egy sörgyár elhagyatott irodájában bukkant rá ugyanis arra a rozzant írógépre, amelyen első történeteit lepötyögte. Szórakozásból persze, hiszen nem akart író lenni - sőt, egész életében nem tartotta annak magát -, első könyve is csak negyvenéves kora után jelent meg, addig kétkezi munkásként dolgozott. Szabadidejében persze írogatott, de legfőképpen hallgatott, beült egy kocsmába, és sörözgetés közben órák hosszat hallgatta a vendégek élettörténeteit, amelyeket aztán otthon papírra vetett. Egy időben volt vasutas is, ott szerzett élményeiből született Szigorúan ellenőrzött vonatok című remekműve, amelyből Jíri Menzel világsikerű filmet rendezett. Hrabalt különben nem nagyon izgatta a siker, ünnepelt íróként is megmaradt egyszerű embernek, egy kis házikóban lakott egy sereg macskával, napjait pedig az Arany Tigrisben töltötte. Még Bill Clinton kedvéért sem hagyta el törzshelyét, amikor az akkori amerikai elnök Prágában járt, mondták is Clintonnak, ha megígéri, hogy "rendesen fog viselkedni", Vasekkal - azaz Václav Havel államfővel - együtt elviszik a kocsmába, sőt talán még Hrabal asztalához is odaülhet. îgy történt, amint arról fénykép is tanúskodik. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Bohumil Hrabal
  Szigorúan ellenőrzött vonatok
  (hangoskönyv)
  Kálloy Molnár Péter előadásában
  Kiadó: Parlando
  Kiadás éve: 2007
  ISBN: 9789638729330

 • Cikkszám
  576556
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés