Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szexuál-lélektani elmélkedések - 130 éve született FÜST MILÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Szexuál-lélektani elmélkedések - 130 éve született FÜST MILÁN
 • Szexuál-lélektani elmélkedések - 130 éve született FÜST MILÁN
570 Ft

„Ötvennégy éve foglalkozom szexuális pszichológiával s e hosszú idő alatt sokan fordúltak hozzám bajaikban tanácsomért, de úgy is mondhatnám, hogy orvoslatért. S tapasztalataimból nagy feljegyzéseim származtak, ezek azonban az ostrom okozta pusztulásban naplómmal együtt levesztek. Én azonban e lélektani dokumentumaim elvesztését már nem is fájlalom, mert meggondoltam a dolgot: nincs szükségem sok ezer esetre ahhoz, hogy amit több mint fél évszázad alatt tapasztaltam, megtanúltam, hogy ezt még garmadával bizonyítsam is. Megmondom, amit tudok s aki állításaim helyességéről meg akar győződni, az majd legyen szíves gondolkodni, elmélyedni abban, amit látok…”

2018. július 17-én 130 éve született FÜST MILÁN író, költő és esztéta. Ö a magyar szabadvers egyik megteremtője, leghíresebb drámája pedig a IV. Henrik király. Kiváló Shakespeare-kutató volt, nagyszerű tanulmányt írt róla, és lefordította a Lear királyt. Értékesek kritikái és memoárjai, amelyeket Emlékezések és tanulmányok címmel 1956-ban adott ki. Finoman szólva: nem volt könnyű ember; zárkózott, gőgös, sértődékeny, mogorva, ráadásul hipochonder, s emiatt keserű és boldogtalan. Munkamódszerét ismerve, az irodalomban sem találhatott sok örömöt, kínkeservesen szülte minden sorát, évekig, olykor évtizedekig kínlódott műveivel, bizonyára több kéziratlapját égette el, mint amennyi ránk maradt, verseiből például alig száz. îgy viszont csak remekmű került ki a keze alól, ha ő meg volt elégedve írásával, biztosak lehetünk benne, hogy az tökéletes is. Egyébként nem is akart irodalmár lenni - a költőket "holdkóros szépségnagykereskedők"-nek tartotta -, orvosnak készült. Idős korában aztán íróként némiképp megvalósította ifjúkori álmát, amikor megírta Szexuál-lélektani elmélkedések című könyvét, amely szintén remekül sikerült - oly annyira, hogy csak elkészülte után húsz évvel jelenhetett meg először, gyengébb idegzetűeknek ma sem ajánlható jó szívvel. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Füst Milán
  Szexuál-lélektani elmélkedések
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 1986
  Oldalszám: 139
  ISBN: 9632074947

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  716196
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés