Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 85 éves BRIGITTE BARDOT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 85 éves BRIGITTE BARDOT
 • Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 85 éves BRIGITTE BARDOT
 • Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 85 éves BRIGITTE BARDOT
 • Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 85 éves BRIGITTE BARDOT
570 Ft

Egyik oka, hogy ez a könyv megíródott: szerettem volna azokról az örömökről és bánatokról, azokról az őrült időkről beszélni, melyeket három figyelemre méltó nő mellett éltem le. Brigitte, Chaterine és Jane: három modern mesebeli hercegnő. A mesék azonban csak ritkán mentesek a kegyetlenségtől, még akkor is, ha végük – szerencsére – többnyire boldog…

Szeptember 28-án 85 éves BRIGITTE BARDOT francia színésznő. Gyerekként még elég csúnyácskának számított, fogszabályozója volt és szemüvege, mire azonban felserdült, kibontakozott szépsége is. Szerencsére édesanyjának a barátnője volt az Elle magazin főszerkesztője, aki rávette a mamát, engedje meg, hogy címlapképet készítsen lányáról. A fotó megjelent, a magazin pedig Roger Vadim kezébe került, aki rögvest beleszeretett a lányba, s a szülői ellenkezés dacára feleségül vette az alig nagykorú lányt. Majd Vadim leforgatta első filmjét, természetesen felesége főszereplésével, s az És az Isten megteremtette a nőt című filmjük óriási siker - és nagy botrány lett. Brigitte pedig egycsapásra sztár, a korszak szexbálványa. Szinte sorbanálltak nála a rendezők, s így sok nagysikerű filmben játszott, nálunk is jól ismert közülük a Babette háborúba megy, a Magánélet, A medve és a baba, a Megvetés, a Hímnem, nőnem és a Viva Maria. S aztán sikerei csúcsán gondolt egy nagyot, és felhagyott a filmezéssel. Amilyen bánatosak voltak döntése miatt a rajongók, annyira örülhettek a hírnek az állatok, Brigitte ugyanis harcos állatvédő lett. De a botrányok ebbéli tevékenysége során sem kerülik el, a Franciaországban élő arabokat sikerült vérig sértenie, amikor "birkaöldöső muzulmánok"-nak nevezte őket miközben felszólalt egy ősi iszlám ünnepen szokásos rituális birkavágás ellen. Az arabok perre vitték a dolgot, és a bíróság 10 ezer frankra büntette a francia nemzet egykori kedvencét. Pedig Brigitte rutinos pereskedő, emlékirata miatt négy korábbi férje, sőt, még saját gyermeke is beperelte, s szegénynek több százezer frankot kellett kifizetnie a rosszhírbe hozott felpereseknek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Roger Vadim
  Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda
  Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 172
  ISBN: 9633161967

   

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  120059
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés