Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 75 éves CATHERINE DENEUVE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 75 éves CATHERINE DENEUVE
 • Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 75 éves CATHERINE DENEUVE
 • Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 75 éves CATHERINE DENEUVE
 • Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda - 75 éves CATHERINE DENEUVE
570 Ft

Egyik oka, hogy ez a könyv megíródott: szerettem volna azokról az örömökről és bánatokról, azokról az őrült időkről beszélni, melyeket három figyelemre méltó nő mellett éltem le. Brigitte, Chaterine és Jane: három modern mesebeli hercegnő. A mesék azonban csak ritkán mentesek a kegyetlenségtől, még akkor is, ha végük – szerencsére – többnyire boldog…

2018. október 22-én 75 éves CATHERINE DENEUVE francia színésznő. Szülei ismert színészek voltak, ő 14 évesen állt először a kamera elé, nővérével többször játszott egészen kicsi filmszerepeket. Roger Vadim fedezte fel 17 éves korában. Catherine igazából nem is akart színésznő lenni, mivel azonban őrülten szerelmes volt a rendezőbe, részese akart lenni az életének minden tekintetben. Vadim két filmjében szerepelt, s Deneuve ekkor vette fel anyja nevét is, hiszen eredetileg Dorleac-nak hívták. Nővére azonban sokkal tehetségesebb színésznő volt, ám ő egy autóbalesetben elhunyt. Catherine nemcsak szerette, de őszintén csodálta is: "Azóta nem tudok igazán szívből nevetni" - mondta. Több mint hatvan filmben játszott, köztük sok művészileg is kiváló alkotásban. Leghíresebb filmje a Cherbourgi esernyők, A nap szépe, A rochefort-i kisasszonyok, Az utolsó metró és az Indokína. Ez utóbbi filmjéért kapta meg a legtekintélyesebb európai filmes kitüntetést, a César-díjat, s ezen alakításáért jelölték az Oscar-díjra is. Izgalmas magánélete is filmre kívánkozna, első híres kapcsolata ugyebár Roger Vadim volt, aki jórészt miatta vált el Brigitte Bardot-tól. Deneuve gyereket - fiút - is szült neki. Azután a szintén rendező Francois Truffaut-val élt együtt, majd Marcello Mastroianni-val, aki Chiara nevű lányának lett az apja. Élettársa volt Serge Gainsbourgh zeneszerzőnek és Johnny Hallyday énekesnek, felesége pedig David Bailey fotóművésznek. Egyik legutóbbi nagy szerelme a Liberation főszerkesztője, Serge Gully volt, aki egy 26 éves fotómodell miatt hagyta el. A franciák nagyon kedvelik, talán mert bevallottan szereti az italt, és bevallottan nem szereti Brigitte Bardot-t. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Roger Vadim
  Szerelmeim: Bardot, Deneuve, Fonda
  Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 172
  ISBN: 9633161967

   

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  560436
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés