Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szerelem a korona árnyékában - 380 éve született XIV. LAJOS

-25%
ÚJ
Szerelem a korona árnyékában - 380 éve született XIV. LAJOS
 • Szerelem a korona árnyékában - 380 éve született XIV. LAJOS
 • Szerelem a korona árnyékában - 380 éve született XIV. LAJOS
 • Szerelem a korona árnyékában - 380 éve született XIV. LAJOS
4 399 Ft
Akció: 3 299 Ft
Kezdete: 2018.09.04   A készlet erejéig!

Az itáliai származású Marie Mancini születésekor a csillagok azt jövendölik, hogy egy nap szégyent hoz a családjára. Anyja halála után nagybátyja, a nagy hatalmú, gyűlölt Mazarin bíboros gyámsága alá kerül, aki nem törődve a sötét jóslattal, bevezeti unokahúgát XIV. Lajos francia király intrikával teli, fényűző udvarába.

Mazarin az évek során mesés vagyonra és komoly politikai befolyásra tett szert a Napkirály főminisztereként, és ifjú unokahúgait, a Mazarinette-eket is felhasználja a saját céljaihoz. Marie nővérét, Olympiát a király kegyencnőjévé teszi, így tartva meg az irányítást a fiatal uralkodó felett.

A szabad szellemű Marie csillaga felível, amikor találkozik XIV. Lajossal, és a királyt elvarázsolja a fiatal lány bája és műveltsége. Felismerve a kedvező alkalmat hatalmának megszilárdítására, Mazarin egymás ellen fordítja a nővéreket, és Marie-t gyémántokkal és selyemmel halmozza el, hogy a saját nagyratörő tervei érdekében a király ágyába vezesse.

A bíboros könyörtelenségétől megundorodva, Marie fellázad, nagybátyja ellen fordul, és mindent elkövet, hogy leleplezze Mazarin sötét mesterkedéseit. Amikor már a király szerelme sem védi meg Marie-t, mindent feláldoz, hogy megoltalmazza a családját, megóvja Franciaországot, és segítsen XIV. Lajosnak beteljesíteni a végzetét.

2018. szeptember 5-én 380 éve született XIV. LAJOS francia király. A Napkirály XIII. Lajos francia királynak és III. Fülöp spanyol király lányának, Annának a gyermeke volt, és 1643-ban ötévesen került a trónra. Helyette természetesen anyja és Mazarin bíboros irányította az ügyeket, az utóbbi halála után azonban maga vette kezébe a tényleges hatalmat. 1655. április 13-án virradt fel a nagy nap, amikor a király lovaglóruhában, vadászcsizmában, kezében lovaglópálcával betoppant a parlamentbe, odasétált a jegyzőkönyvhöz, s a neki nem tetsző lapokat egyszerűen kitépte belőle. Majd nyugodtan a megdöbbent méltóságok felé fordult, s ekkor mondta a szállóigévé vált szavakat: "Uraim! Önök azt hitték, hogy az állam Önök. Tévedtek. Az állam én vagyok!" Ezután abszolút monarchiát teremtett Franciaországban. Eltökélte, hogy országát Európa vezető hatalmává teszi, és ezért szinte állandóan háborúban állt valamelyik országgal. De célját végül is elérte. Bölcs uralkodó volt, hisz nem gondolta, hogy ő a legokosabb a világon, ezért kiváló tanácsadókat fogadott maga mellé, a gazdasági és pénzügyeket például a híres Colbert irányította. Országát ugyan páratlanul naggyá tette, de örökös háborúi miatt a nép élete igen nehéz volt. Csodálatos palotákat - Fontainableau, Versailles, Trianon, Marly - hagyott maga után, uralkodása idején alkotott Corneille és Racine, pártfogolta Moliere-t, de Pascal vagy Descartes nem számíthatott a támogatására. Több mint hét évtizedig ült a trónon, így befolyása az élet minden területén alapvető nyomot hagyott. A pompás udvarában meghonosított szokások aztán egész Európában elterjedtek. Az uralkodók többsége talán csak Lajos azon szokását nem követte, hogy a Napkirály hatalma csúcsán is jó modorú, kellemes ember maradt. Határozottan és erős kézzel kormányzott, de a Napkirály még a cselédlányokkal is rendkívül udvarias volt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Marci Jefferson
  Szerelem a korona árnyékában
  Regény a Napkirály udvaráról
  Kiadó: I.P.C.
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 448
  ISBN: 9789636355791

 • Cikkszám
  274406
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés