Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szerelem a kolera idején - 90 éve született GABRIEL GARCîA MÁRQUEZ

-25%
ÚJ
Szerelem a kolera idején - 90 éve született GABRIEL GARCîA MÁRQUEZ
 • Szerelem a kolera idején - 90 éve született GABRIEL GARCîA MÁRQUEZ
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.03.05   A készlet erejéig!

"És még valamire, ami attól kezdve az élete lett: meggyőzte arról, hogy ázrember a maga kiszámolt homokszemeivel jön a világra, és azok a szemek, amelyeket bármi okból, önmaga vagy más miatt, szándékosan vagy kényszerűségből nem használ fel belőlük, örökre elvesznek.."

2017. március 6-án 90 éve született GABRIEL GARCîA MÁRQUEZ Nobel-díjas kolumbiai író. Kezdjük egy rejtély megfejtésével, vagyis pontos születési dátumával. A lexikonokban ugyanis az 1928-as év szerepel, pedig egy évvel idősebb volt. A dolog magyarázata - amint pár évvel ezelőtt ő maga bevallotta -, hogy annak idején egy kis csalással megfiatalították egy évvel, hogy így kibújjon a katonaság alól, ami az ő hazájában - különösen akkortájt - nem volt egy életbiztosítás. S milyen jó, hogy megúszta, mert így később megírhatta a Száz év magány, az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája vagy a Szerelem a kolera idején című világsikerű könyveit. Művészetével kiérdemelte a Nobel-díjat is, pedig ha nem lett volna a világ egyik legjobb írója, személye még éles viták középpontjában is állhatott volna, hiszen egyfelől bátor könyvekben leplezi le a diktatúrák gaztetteit, másfelől viszont kivételesen jó viszony fűzte például a minap meghalt Fidel Castróhoz. De ezt annak idején még a kubai vezető legbőszebb ellenfele, Bill Clinton sem vetette a szemére, még elnökként is együtt ebédelt vele, talán mert lányának, Chelsea-nek is ő a kedvenc írója. Népszerűsége szenzációs dolgokat eredményezett; egyszer például a kolumbiai államfő testvérét elrabló drog-maffiózók túszuk elengedéséért azt követelték cserébe, hogy Gabriel García Márquez legyen Kolumbia elnöke. De sosem lett, és már nem is lesz, mert a nagyszerű író 2014-ben elhunyt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Gabriel García Márquez
  Szerelem a kolera idején
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1999
  Oldalszám: 421
  ISBN: 9789631420555

 • Cikkszám
  627764
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés