Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szép új világ - 125 éve született ALDOUS HUXLEY

-25%
ÚJ
Szép új világ - 125 éve született ALDOUS HUXLEY
 • Szép új világ - 125 éve született ALDOUS HUXLEY
 • Szép új világ - 125 éve született ALDOUS HUXLEY
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.07.10   A készlet erejéig!

2540-ben a Boldogságra való puszta törekvés immár kevés, ha egyszer még az Életnél is több, a holtig tartó ifjúság elidegeníthetetlen joga is mindenkinek megadatott. Ki bánja, ha közben a Szabadság és Egyenlőség hiú eszméi s megannyi más kacat - művészet, hit, az önmagáért való tudás -mind oda került, ahová való: a történelem szemétdombjára! Mert aki mást, úgymond, többet akar - Istent, költészetet, jóságot, szabadságot, olykor a magány csendjét vagy épp a bűn katarzisát -, az nem akar mást, mint a boldogtalanságot. Az efféle Vadembernek a Világellenőrök jóindulatú bölcsességgel kormányozott világállamában nincs helye. Jobban teszi hát, ha a földgolyó egy távoli zugába húzódva a sötét múlt kínjaival sanyargatja magát: ínséggel, betegséggel, hideggel, forrósággal, gyötrő szenvedéssel és gyilkos szenvedéllyel. Netán egy Shakespeare nevű, rég halott rajongó összegyűjtött műveinek forgatásával. Vagy Huxley olvasásával - mondjuk egy Szép új világ című könyvvel.

2019. július 26-án 125 éve született ALDOUS HUXLEY angol író. Kezdetben újságíró, illetve kritikus volt, majd 1921-ben megjelent a Nyár a kastélyban című regénye, amelynek jövedelméből anyagi függetlenséget szerzett. A fenyegető fasizmus elől 1937-ben az Egyesült Államokba költözött, s Hollywood villanegyedében lakott. A kritikusok szerint legjobb társadalmi regénye A vak Sámson, messze legolvasottabb könyve azonban a Szép új világ című utópikus regénye. Ezenkívül egyébként még két másik utópisztikus regényt is írt; A majom és a lényeg, valamint A sziget című művei szintén a világirodalom becses kincsei. Értékes alkotása A végzet bábjátéka című regénye, amelynek főszereplőjét íróbarátjáról, D.H. Lawrence-ről mintázta. Huxley maga buddhista volt, s műveinek jó részében tetten is érthető filozófiai gondolkodása, a keleti miszticizmus, az egzisztencializmus és a pozitivizmus hatása. Minden jelentősebb könyve olvasható magyarul is, sőt, legjobb színpadi műveit is bemutatták hazánkban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Aldous Huxley
  Szép új világ
  Kiadó: Cartaphilus
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 317
  ISBN: 9789632666433

 • Cikkszám
  244925
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés