Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szép arany almáit a nap - 5 éve hunyt el RAY BRADBURY

-25%
ÚJ
Szép arany almáit a nap - 5 éve hunyt el RAY BRADBURY
 • Szép arany almáit a nap - 5 éve hunyt el RAY BRADBURY
2 880 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!

Ray Bradbury egy modern kulturális kincs, tekintélyes munkásságának metaforikus ereje felér bármely amerikai mesemondóéval. Elsöprő erejű és titokzatos költészetének tökéletes példája ez az 1953-ban megjelent kötet, benne csupa időtlen történettel.

A magányos világítótoronytól a hatvanmillió éves szafariig, a naphoz közelítő űrhajótól egy gyilkosság mániákus utóhatásáig Bradbury biztos kézzel vezet minket nem csupán a meglepő és felkavaró jövőbe, de a jelen csodáihoz is, amelyeket mi magunk talán el sem tudtunk volna képzelni.

2017. június 5-én 5 éve hunyt el RAY BRADBURY amerikai író. A tudományos-fantasztikus irodalom klasszikusát eredetileg Ray Douglas Spauldingnak hívták, s ez mindaddig jó volt neki, amíg csak árulta az újságot. Amikor azonban már írta is, felvette művésznevét, majd a negyvenes években elkezdte kiadni tudományos-fantasztikus regényeit, amelyekkel hamar világhírnevet szerzett. Méltán, hiszen szinte minden könyve remekmű, például a magyarul is olvasható Marsbéli krónikák, A tetovált ember vagy a Fahrenheit 451, mely utóbbiból szintén világsikert aratott film is készült. Egyébként nem volt túl barátságos ember, és még rá is játszott erre, azt vallotta, azok tudnak jó sci-fit írni, akik a társadalomban tapasztalt dolgoktól a falnak mennek, s ha ez igaz, akkor ő gyakran volt mérges. Jól mutatja jellemét, hogy amikor egyszer az Indiana Egyetemen tartotta ritka előadásainak egyikét, előre kikötötte, hogy monológja után nem vállal barátságos csevegést, sőt még azt sem engedte meg, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, mert szerinte azok mindig "ostobaságok". Talán emlékezett egy korábbi esetre, amikor nagy nehezen ráállt arra, hogy előadása után a hallgatóság feltehesse kérdéseit. Bradbury ezúttal is egy egyetemi előadóban beszélt, s beszéd közben szórakozottan telefirkálta a táblát a háta mögött. A jeles író mondandóját befejezve tartotta a szavát, a közönség felé intett, mire egy jópofa diák felállt, hogy a táblán az ötödik sorban nem érti a levezetést. A Mester erre letette a krétát, és szó nélkül hazament. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ray Bradbury
  Szép arany almáit a nap
  Kiadó: Agave
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 211
  ISBN: 9789639868663

 • Cikkszám
  920179
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés