Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szent Szilveszter éjszakája - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Szent Szilveszter éjszakája - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • Szent Szilveszter éjszakája - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • Szent Szilveszter éjszakája - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • Szent Szilveszter éjszakája - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
790 Ft

A kalandos történelmi regény időszámításunk szerint a 10. század végén, 999-ben játszódik, amikor a világi hatalmat a német-római császár, Ottó, az egyházi hatalmat pedig II. Szilveszter pápa gyakorolja. A kor nagytudású embere, Szilveszter nem a hagyományos pápaválasztási ceremónia után került a legmagasabb egyházi méltóságba, őt a császár nevezi ki, mert a francia származású bölcs férfiú egykor tanítómestere volt. Róma népe retteg az ezredfordulótól, mert meggyőződésük, hogy a jóslatok beteljesednek, és eljön a világ vége, hiszen a Szentírás szavai is erre látszanak utalni: „amikor eltelik az ezer esztendő a Sátán eloldatik az ő fogságából”. A végórától való páni félelem szinte mindenkin eluralkodik;
A fiatal Ottó ellen ugyanebben az időben lázadást szít az egyik legősibb római család nemes sarja, Giovanni Crescentius. A férfit még mielőtt a császárnak ártani tudna elfogják és kivégzik. Crescentius felesége, Stefánia látszólag mélyen gyászolja férjét, bár ez inkább külsőségekben nyilvánul meg. Az asszony és a nálánál fiatalabb Ottó között ugyanis gyengéd érzelmek szövődnek.

2019. április 9-én 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA író. Rendkívül sokoldalúan művelt ember volt, s mivel legendás mesélő, erről a tévénézők milliói is meggyőződhettek. Számos ismeretterjesztő műsorban szerepelt ugyanis, halála előtt nem sokkal például a Pipafüstben mesélt a kultúrhistória izgalmas érdekességeiről, de bármilyen témáról órákig tudott előadni, igen élvezetesen. Nemcsak remek előadó volt - a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanáraként nemzedékek kedvence lett, óráira alig lehetett beférni -, de kiváló stílusban írt is, ezért aztán irodalom- és színháztörténeti könyvei is nagyon kedveltek. Kivételesen termékeny szerző volt, könyveinek száma száz körül lehet, csak regényből több mint egy tucatot írt, de verseiből is kiadott vagy tíz kötetnyit. A csúcsot azonban rádióműsoraival tartja, állítólag több mint ezerben szerepelt, bár kétséges, hogy össze tudta-e valaki számolni. Ha csak nem ő maga tette ezt, mert akkor természetesen ez is tényként könyvelhető el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hegedüs Géza
  Szent Szilveszter éjszakája
  Kiadó: Palatinus
  Kiadás éve: 1999
  Oldalszám: 222
  ISBN: 9639127965

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  643908
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés