Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szendrey Júlia - 15 éve hunyt el KERTÉSZ ERZSÉBET

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Szendrey Júlia - 15 éve hunyt el KERTÉSZ ERZSÉBET
 • Szendrey Júlia - 15 éve hunyt el KERTÉSZ ERZSÉBET
1 190 Ft

Kertész Erzsébet regényéből egy eddig ismeretlen Júlia lép az olvasó elé. A „feleségek feleségét” komoly zene- és irodalomrajongó intézeti kislányként ismerjük meg, akit apja a megye első gavallérjához szeretne feleségül adni. Júlia azonban a szatmári megyebálon megismerkedik Petőfi Sándorral, s úgy érzi, hogy egész életében erre a találkozásra várt. A szerelem mindkettőjük szívében fellángol, s a költő alig egy hónappal a megismerkedés után feleségül kéri az elkényeztetett erdődi várkisasszonyt. Szendrey Ignác, a nagy hatalmú jószágigazgató kikosarazza a költőt, de Júlia kitart szerelme mellett, s családjával dacolva, a kitagadást is vállalva, egy évvel a szatmári megyebál után Petőfi felesége lesz.

Kertész Erzsébet lebilincselő regényét kitűnően egészítik ki Keserű Ilona rajzai.

2020. március 25-én 15 éve hunyt el KERTÉSZ ERZSÉBET írónő. Elsősorban fiataloknak, különösen lányoknak írt regényein, amelyek az emlékezetes csíkos könyvekben jelentek meg, olvasók több generációja nőtt fel. Életrajzi munkái a világ- és a magyar történelem nagy alakjairól szóltak, de kizárólag nőkről. Nevéhez kötődik egyebek mellett a Teleki Blanka, a Szendrey Júlia, a Csipkebolt Brüsszelben (Podmaniczky Júliának,, Jósika Miklós feleségének az életrajza), a Kossuth Zsuzsanna és a Vilma doktorasszony (Hugonnai Vilmáról az első magyar orvosnőről szóló) című könyv. (forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kert%C3%A9sz_Erzs%C3%A9bet)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kertész Erzsébet
  Szendrey Júlia
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1998
  Oldalszám: 358
  ISBN: 963117428x

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  973053
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés