Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szél hozott - 120 éve született SZABÓ LŐRINC

-25%
ÚJ
Szél hozott - 120 éve született SZABÓ LŐRINC
 • Szél hozott - 120 éve született SZABÓ LŐRINC
 • Szél hozott - 120 éve született SZABÓ LŐRINC
 • Szél hozott - 120 éve született SZABÓ LŐRINC
2 499 Ft
Akció: 1 874 Ft
Kezdete: 2020.03.30   A készlet erejéig!

Szabó Lőrinc az örök kortársaink közé tartozik, legszebb gyerekversei a Nyitnikék, az Esik a hó vagy éppen a fiához, Lócihoz szóló versei az elmúlt évtizedek alatt semmit sem vesztettek költői erejükből, frissességükből.

Jelen kiadásnak azonban nem csupán az a célja, hogy ismert műveket tárjon az olvasók elé: a könyv szerkesztője, Miklya Zsolt költő olyan válogatást állított össze, amelyben eddig gyerekverskötetben soha meg nem jelent költemények is szerepelnek. A három ciklusba rendezett, csaknem félszáz vers Schall Eszter álomhangulatú rajzaival kiegészülve válik igazi modern kötetté, amely új, eddig ismeretlen rétegeit mutatja meg Szabó Lőrinc gyereklírájának.

2020. március 31-én 120 éve született SZABÓ LŐRINC költő. A legjelesebb alkotók általában derék emberek is, ezért aztán nemcsak a műveiket lehet csodálni, de őket is lehet szeretni. Szabó Lőrinc kivételt képez a szabály alól, emberi tulajdonságai ugyanis nem túl rokonszenvesek, de ő sem szerette az embereket, barátai alig voltak. Pesszimista versei persze a maguk nemében csodálatos alkotások, csakúgy mint talán leghíresebb kötetének, A huszonhatodik évnek a költeményei, amelyeket a miatta öngyilkosságot elkövetett szeretője halálára írt. Mert talán mondani sem kell, hogy nős ember létére szeretőt tartott, akinek szintúgy volt házastársa, de ez persze nem igazán zavarta, mint ahogy az sem, hogy a negyedszázadon át tartott viszony alatt felesége is többször kísérelte meg eldobni magától az életet. A viszony idővel mindenkit tönkretett, a költő felesége öngyilkosságokat kísérelt meg, szeretett kedvese pedig végül önkezével vetett véget életének. Emberi gyengeségei miatt nem válhatott példaképpé, amint Hegedűs Géza fogalmazott: "ha emberségesebb, ő lehetett volna a közelmúlt évtizedek legnagyobb magyar költője". Egyébként ő maga is tisztában volt jellembéli hibáival, halála közeledtével meg is írta egyik versében: "Csak a derű óráit számolom..." Sajnos az egyik keze elég volt hozzá. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szabó Lőrinc
  Szél hozott
  Versek gyerekeknek és felnőtteknek
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 104
  ISBN: 9789634153207

 • Cikkszám
  892463
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés