Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Szél hozott

-30%
ÚJ
Szél hozott
 • Szél hozott
2 499 Ft
Akció: 1 749 Ft
Kezdete: 2022.10.02   A készlet erejéig!

Szabó Lőrinc az örök kortársaink közé tartozik, legszebb gyerekversei – a Nyitnikék, az Esik a hó vagy éppen a fiához, Lócihoz szóló versei – az elmúlt évtizedek alatt semmit sem vesztettek költői erejükből, frissességükből.

Jelen kiadásnak azonban nem csupán az a célja, hogy ismert műveket tárjon az olvasók elé: a könyv szerkesztője, Miklya Zsolt költő olyan válogatást állított össze, amelyben eddig gyerekverskötetben soha meg nem jelent költemények is szerepelnek. A három ciklusba rendezett, csaknem félszáz vers Schall Eszter álomhangulatú rajzaival kiegészülve válik igazi modern kötetté, amely új, eddig ismeretlen rétegeit mutatja meg Szabó Lőrinc gyereklírájának.

 • Szabó Lőrinc
  Szél hozott
  Versek gyerekeknek és felnőtteknek
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 90
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789634153207

 • Cikkszám
  313841
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. október 3-án 65 éve hunyt el SZABÓ LŐRINC költő

  A legjelesebb alkotók általában derék emberek is, ezért aztán nemcsak a műveiket lehet csodálni, de őket is lehet szeretni. Szabó Lőrinc kivételt képez a szabály alól, emberi tulajdonságai ugyanis nem túl rokonszenvesek, de ő sem szerette az embereket, barátai alig voltak, és általában is utálattal viszonyult mindenhez, amit maga körül látott.

  Különlegesen pesszimista versei persze a maguk nemében csodálatos alkotások, csakúgy mint talán leghíresebb kötetének, A huszonhatodik évnek a költeményei, amelyeket a miatta öngyilkosságot elkövetett szeretője halálára írt. Mert talán mondani sem kell, hogy nős ember létére szeretőt tartott, akinek szintúgy volt házastársa, de ez persze nem igazán zavarta, mint ahogy az sem, hogy a negyedszázadon át tartott viszony alatt felesége is többször kísérelte meg eldobni magától az életet. "Ha emberségesebb, ő lehetett volna a közelmúlt évtizedek legnagyobb magyar költője" - írta róla Hegedűs Géza, találó megállapítása azonban nem azt jelenti, hogy Szabó Lőrinc érzelem nélküli ember lett volna, az például nagyon bántotta, hogy zűrös életével fájdalmat okoz gyermekeinek, s lelkifurdalásában - vérbeli költőhöz méltó módon - egy sor nagyszerű verset írt róluk, illetve nekik, különösen híresek közülük az ún. Lóci-versek.

  Egyébként ő maga is tisztában volt jellembéli hibáival, halála közeledtével meg is írta egyik versében: "Csak a derű óráit számolom..." Sajnos egyik keze elég volt hozzá. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés