Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Szárnyas oltár - 115 éve született BALOGH EDGÁR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Szárnyas oltár - 115 éve született BALOGH EDGÁR
 • Szárnyas oltár - 115 éve született BALOGH EDGÁR
 • Szárnyas oltár - 115 éve született BALOGH EDGÁR
570 Ft

Három elbeszélés: áttekintés, összegezés egy eseményeiben változatos, eszmeiségében tiszta és következetes életút tapasztalatairól.

Balogh Edgár azonban nemcsak az elvek embere: jó tollú közíró is, kitűnő stiliszta, ábrázolásmódja érzékletes, sokoldalú: a felsorakoztatott álláspontokat eleven alakok képviselik, jelenünk és a közelmúlt ismert típusai. Megragadóan személyesek is ezek az elbeszélések: „Magamat írom, rákentem saját vonásaimat is egy-egy alakra” – vallja megindult hangon rövidke előszavában. Itt, az előszóban adja meg igazában a Szárnyas oltár-hoz a kulcsot – mit jelképez a cím? – , hogy az olvasó az írások mélyebb rétegeihez is jól megtalálja az utat, s összetett, gazdag élményhez jusson.

2021. szeptember 7-én 115 éve született Temesváron BALOGH EDGÁR író. Erdélyben született, Pozsonyban és Prágában tanult, s első írásai is Csehszlovákiában jelentek meg. Ahol egyik szervezője volt a magyar fiatalok Sarló-mozgalmának, mire a csehszlovák hatóságok kiutasították az országból. 1935-ben visszatért szülőföldjére, a Korunk című folyóirat munkatársa lett, de később ott is meggyűlt a baja a hatalommal, 1949-ben koholt vádak alapján bebörtönözték, s csak 1956-ban rehabilitálták. Később a Korunk főszerkesztője volt, de sok üldöztetésben volt része így is, több könyvének kiadását a Ceausescu-rendszer megakadályozta. Nagyon értékesek emlékiratai. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Balogh Edgár
  Szárnyas oltár
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 178
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631510026

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  737960
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés