Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Számláld meg a csillagokat - 80 éves LOIS LOWRY

-25%
ÚJ
Számláld meg a csillagokat - 80 éves LOIS LOWRY
 • Számláld meg a csillagokat - 80 éves LOIS LOWRY
1 980 Ft
Akció: 1 485 Ft
Kezdete: 2017.03.19   A készlet erejéig!

Nos, bátor vagy-e kicsi lány? - kérdi Henrik bácsi 10 éves unokahúgát. 1943-at írunk. Annemarie Johansen élete sajátos elegye a hétköznapi otthoni és iskolai életnek, az élelmiszerhiánynak és a náci katonák állandó jelenlétének. A bátorságról a kislány úgy gondolja, az a mesebeli páncélos lovagok erénye, az ő életében nem sok szerepe lehet. Amikor a német megszállók elkezdik a dániai zsidók összegyűjtését, Johansenék befogadják Annemarie legjobb barátnőjét, Ellen Rosent, s ettől kezdve a külvilág felé ő is a család tagja lesz. Ellennek és Annemarienak nagy lélekjelenlétre van szüksége, amikor a késő éjszaka a házba érkező náci tiszt az iránt érdeklődik, miért nem szőke Ellen is, mint a testvérei. A könyv olvasói - a főhős kislány nézőpontjából -megismerik a dániai ellenállást, azt a bravúrt, ahogyan csaknem a teljes zsidó lakosságot - mintegy 7000 embert - csónakokon, kis hajókon átmenekítik Svédországba. Lois Lowry története arra emlékeztet, hogy a háború és a terror idején is létezhet büszkeség és emberi tartás.

2017. március 20-án 80 éves LOIS LOWRY amerikai írónő. Főként gyermekkönyveket, ifjúsági regényeket ír, a leghíresebb közülük a magyarul is megjelent Számláld meg a csillagokat és Az emlékek őre. De más művei is olvashatóak magyarul, például önéletrajzi vonatkozású könyve, a Nyáron történt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lois Lowry
  Számláld meg a csillagokat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 141
  ISBN: 9789633243138

 • Cikkszám
  943343
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés