Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Svejk - A dicsőséges csihi-puhi - 135 éve született JAROSLAV HASEK

-25%
ÚJ
Svejk - A dicsőséges csihi-puhi - 135 éve született JAROSLAV HASEK
 • Svejk - A dicsőséges csihi-puhi - 135 éve született JAROSLAV HASEK
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2018.04.30   A készlet erejéig!

A háttérben ugyan füstölgő ágyúcsövekkel, véres csaták helyszíneinek lehangoló látványával, de ebben a részben is Švejk és társai mulatságos kalandjai szórakoztatják a hallgatót. A csapat tovább utazik Magyarországon keresztül, egészen a lengyel határig, ahol ismét elbúcsúzunk hőseinktől. Švejk ezúttal abban tűnik ki, hogy milyen fondorlatosan képes a legképtelenebb helyzetekben megszerezni főhadnagya, és természetesen saját maga számára a megkívánt ételt-italt. Szükség is van az egyéni akciókra, mert a frontvonalhoz közeledve az adagok egyre kisebbek lesznek, sőt, gyakran csak képeslapot, vagy buzdító verseket kapnak a katonák a vacsora helyett. A derék katona helyzetét nehezíti, hogy új ellenfele támad Dub hadnagy személyében. A hadnagy természetesen mindig vesztesként kerül ki az összecsapásokból, és maga is számos szórakoztató kaland főszereplőjévé válik korlátoltsága és önhittsége révén.

2018. április 30-án 135 éve született JAROSLAV HASEK cseh író. A cseh irodalom legnagyobb szatírikusa egyben a prágai bohémek vezéralakjának is számított, kocsmai randalírozásai miatt sokszor volt a rendőr őrszobák vendége, s jellemző rá, hogy az Állatok világa című laphoz úgy szerződött le, hogy havi 180 koronás fizetése mellé kikötött napi két korsó sört is. Hihetetlen dolgok történtek vele, egyszer például kapatosan felmászott a Károly-hídra, amire becsukták egy elmegyógyintézetbe. Aztán, hogy komoly embernek lássék, alapított egy pártot, amely a rabszolgaság visszaállítását és a házmesterek államosítását tűzte ki céljául. Harcolt az első világháborúban, de Oroszországból sem úgy érkezett meg, mint más rendes ember; orosz feleséggel tért haza, elfelejtve, hogy már nős, ezért bigámia miatt azonnal perbe fogták. Vele esett meg az a Svejk szájába adott szöveg is, hogy "főúr, volt öt söröm és egy kiflim virslivel. Most adjon még egy slivovicát, aztán mennem kell, mert le vagyok tartóztatva". Svejkkel mondatta el, de igazából magáról vallotta meg, hogy "egyszer huszonnyolc kocsmát jártam végig egy éjszaka, de azt meg kell adni, sehol sem ittam többet három sörnél". Hasek tehát igazi bohém volt, de egyben zseniális író is, a Svejk pedig világszerte becsült remekmű, nemrég adták ki sokadszor hazánkban, de már megint nem lehet kapni. Bertolt Brecht például így írt róla: "Ha azt mondanák, hogy az évszázad terméséből válasszak ki három művet, az egyik Hasek Svejkje lenne", Max Brod pedig Cervanteshez és Rabelais-hez hasonlította. De a legfrappánsabban Hasek értékelte saját magát, igazi svejki humorral, emígyen: "Mint a cseh irodalom, politika és közélet kiválósága, igen röstelleném, ha nemzetemet bizonytalanságban hagynám azzal kapcsolatban, hogy zsenális vagyok-e vagy sem. Ezért egészen egyszerűen kijelentem: az emberiség legtökéletesebb példánya vagyok". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jaroslav Hasek
  Svejk - A dicsőséges csihi-puhi (hangoskönyv)
  Előadja: Benedek Miklós
  Kiadó: TITIS
  Kiadás éve: 2012
  ISBN: 9786155157127

 • Cikkszám
  390472
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés