Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Stuart Mária (Zweig) - 475 éve született STUART MÁRIA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Stuart Mária (Zweig) - 475 éve született STUART MÁRIA
 • Stuart Mária (Zweig) - 475 éve született STUART MÁRIA
 • Stuart Mária (Zweig) - 475 éve született STUART MÁRIA
 • Stuart Mária (Zweig) - 475 éve született STUART MÁRIA
540 Ft
Nincs raktáron

Stuart Mária és Angliai Erzsébet, a középkori önkényuralom és az alkotmányos monarchia, a katolicizmus és a protestantizmus 400 év előtti küzdelme bontakozik ki az emberek fantáziáját évszázadok óta foglalkoztató skót királynő életrajzának lapjain. A hatalom, a pompa ragyogó magasságaira emelkedő és a szenvedély sötét mélységeibe zuhanó élet eseményein átérződnek a történelem e forrongó korszakának hajtóerői, amelyek az egyén sorsának is irányt szabnak. Egy régmúlt kor harcai, szenvedélyei, brutális erőszakosságai tárulnak fel az olvasó előtt, s az egész történetet áthatja a középkor bilincsét lezáró reneszánsznak, a Machiavellik, Rabelais-k, Erasmusok, Calvinok korának diadalmas előretörése.

2017. december 8-án 475 éve született STUART MÁRIA skót királynő. A személye körüli nagypolitikai spekulációkat nem könnyű kibogozni, tragédiája születése pillanatában elkezdődött - azzal, hogy lánynak született -, s még nem volt ötéves, amikor már patakokban folyt érte a vér. Pedig kezdetben nagyonis a szerencse gyermekének látszott, hatnapos korában skót királynő lett, 17 évesen pedig a francia király felesége. Igaz, II. Ferenc a frigy megkötésekor már halálos beteg volt, s alig egyévi házasság után kilehelte a lelkét. Stuart Mária 18 évesen özvegyen maradt, s amikor könnycseppjeit elmorzsolva szétnézett a környezetében, csak nagyravágyó, közel sem hiba nélküli nőket látott. Férje halálos ágyánál rögvest Medici Katalint, Ferenc anyját, így jobbnak tartotta, ha sürgősen elhagyja meg sem szokott új hazáját. Skót honfitársai azonban nem várták kitörő örömmel, később második férjének meggyilkolásával is megvádolták. Angliában pedig VIII. Henrik leánya, Erzsébet uralkodott, akit szintén tragikusan bonyolult jellemmel áldott vagy vert meg a Teremtő. Kettejük összecsapása az angol koronáért a történelem egyik legizgalmasabb drámája, amelyben végül Máriának jutott a vesztes szerepe; halálra ítélték és lefejezték. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stefan Zweig
  Stuart Mária
  Kiadó: Pesti Szalon
  Kiadás éve: 1994
  Oldalszám: 360
  ISBN: 963834072x

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  891936
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés