Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Stuart Mária (Schiller - 1959) - 475 éve született STUART MÁRIA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Stuart Mária (Schiller - 1959) - 475 éve született STUART MÁRIA
 • Stuart Mária (Schiller - 1959) - 475 éve született STUART MÁRIA
 • Stuart Mária (Schiller - 1959) - 475 éve született STUART MÁRIA
 • Stuart Mária (Schiller - 1959) - 475 éve született STUART MÁRIA
570 Ft

A Stuart Mária, Schiller egyik legmegrázóbb tragédiája a XVI. századi Anglia véres, válságos, nagy történelmi változásokkal terhes atmoszféráját eleveníti meg. Trónviszály, hatalmi vetélkedések, feudális önkényeskedés, vallási torzsalkodások, a két testvérkirálynő, Erzsébet és Mária gyilkos, ország-rengető ellentéte és kicsinyes asszonyi féltékenykedése az előtérben –, a háttérben pedig egyre erősebben hallatja hangját a nép, mind határozottabban követelve részét a társadalom átalakításának sürgető feladataiból. A polgári fejlődés útján nagyhatalommá váló angol birodalom megteremtésének egyik előjátéka zajlik le előttünk, a dolog természete szerint egyáltalán nem idilli körülmények között.

2017. december 8-án 475 éve született STUART MÁRIA skót királynő. A személye körüli nagypolitikai spekulációkat nem könnyű kibogozni, tragédiája születése pillanatában elkezdődött - azzal, hogy lánynak született -, s még nem volt ötéves, amikor már patakokban folyt érte a vér. Pedig kezdetben nagyonis a szerencse gyermekének látszott, hatnapos korában skót királynő lett, 17 évesen pedig a francia király felesége. Igaz, II. Ferenc a frigy megkötésekor már halálos beteg volt, s alig egyévi házasság után kilehelte a lelkét. Stuart Mária 18 évesen özvegyen maradt, s amikor könnycseppjeit elmorzsolva szétnézett a környezetében, csak nagyravágyó, közel sem hiba nélküli nőket látott. Férje halálos ágyánál rögvest Medici Katalint, Ferenc anyját, így jobbnak tartotta, ha sürgősen elhagyja meg sem szokott új hazáját. Skót honfitársai azonban nem várták kitörő örömmel, később második férjének meggyilkolásával is megvádolták. Angliában pedig VIII. Henrik leánya, Erzsébet uralkodott, akit szintén tragikusan bonyolult jellemmel áldott vagy vert meg a Teremtő. Kettejük összecsapása az angol koronáért a történelem egyik legizgalmasabb drámája, amelyben végül Máriának jutott a vesztes szerepe; halálra ítélték és lefejezték. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Friedrich Schiller
  Stuart Mária
  Fordította: Pákolitz István
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1959
  Oldalszám: 180

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  405984
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés