Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Stradivari (Szántó György) - 280 éve hunyt el ANTONIO STRADIVARI

ÚJ
Előjegyezhető
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Stradivari (Szántó György) - 280 éve hunyt el ANTONIO STRADIVARI
 • Stradivari (Szántó György) - 280 éve hunyt el ANTONIO STRADIVARI
 • Stradivari (Szántó György) - 280 éve hunyt el ANTONIO STRADIVARI
 • Stradivari (Szántó György) - 280 éve hunyt el ANTONIO STRADIVARI
570 Ft

A közel harminc kiadásban megjelent Stradivari a leginkább népszerű Szántó György-regény. A Stradivari nevű világhírű cremonai hegedűkészítő dinasztia hangszerei mindig is a hegedű királyai voltak (és ez mai is így van), és minden nagy nemzetközi hangversenysikert elért violinista arra vágyott vagy vágyik, hogy egyszer egy valódi Stradivárija legyen. Ennek a hegedűnek a regényét írta meg Szántó György: egyetlen hangszer történetét, mondhatni, négy tételben, több történelmi korszakon át.

2017. december 18-án 280 éve hunyt el ANTONIO STRADIVARI olasz hegedűkészítő. Híres cremonai hangszerkészítő család sarja volt, s ő is továbbadta tehetségét, két házasságából tizenegy gyermeke született, s közülük kettő folytatta apja mesterségét, bár sikerekben messze elmaradva tőle. Maga Stradivari több mint ezer hegedűt készített - ma persze nincs ennyi belőlük -, s hangszerei készítésének titkát azóta is fejtik a tudósok. A több mint két és fél évszázad alatt persze számtalan "recept" született, a Stradivariéhoz hasonló hegedűt azonban a technika évszázadában sem sikerült csinálni. Bár a század egyik legnagyobb hangszerkészítőjeként számon tartott Franco Bissolotti szerinte Stradivarinak nincsen titka; tehetséges volt, egyszeri és megismételhetetlen. A cremonai múzeumban különben ma is őrzik azt a féltucat sablonsorozatot, amely máig a hegedű- és csellókészítés alapmintájául szolgál. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szántó György
  Stradivari
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1970
  Oldalszám: 496

   

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  223935
  Státusz
  ÚJ    Előjegyezhető    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés