Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Srác a kakasülőn - 75 éves HUSZTI PÉTER

-25%
ÚJ
Srác a kakasülőn - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Srác a kakasülőn - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Srác a kakasülőn - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Srác a kakasülőn - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Srác a kakasülőn - 75 éves HUSZTI PÉTER
3 990 Ft
Akció: 2 990 Ft
Kezdete: 2019.05.02   A készlet erejéig!

Nosztalgikus és mulatságos, olykor megható emlékek váltogatják egymást Huszti Péter legújabb kötetének lapjain. Az immár több mint öt évtizede töretlen népszerűségnek örvendő színművész megkapó egyszerűséggel és őszinteséggel, irigylésre méltó derűvel és bölcsességgel mesél a szüleiről, gyermek- és ifjúkoráról, az általános iskolában, illetve az otthoni „szekrényszínházban” kezdődő, majd a főiskolai évek alatt hirtelen felívelő karrierjéről, illetve azokról a pályatársairól, akik első lépéseit egyengették-irányítgatták a világot jelentő deszkákon. Az anekdoták szereplőinek többsége a magyar színháztörténet ikonikus alakja, és bár felsorolásukra – helyhiány miatt – nem vállalkozunk, biztosítjuk az Olvasót, hogy Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának első kötetét lapozgatva a legnagyobb kedvenceivel fog találkozni.

2019. május 4-én 75 éves HUSZTI PÉTER színész és rendező. Már a főiskolán kiderült tehetsége, így végzős hallgatóként két színház is hívta, Várkonyi Zoltán a Vígbe, Ádám Ottó pedig a Madáchba. Ő az utóbbit választotta, s bár emiatt Várkonyi évekig nem beszélt vele, nem bánta meg döntését - s Várkonyi is megbocsátott neki, amikor meglátta a II. Lajos király című darabban. Azonnal főszerepek sorát kapta, huszonévesen Peer Gyntöt alakította - óriási sikerrel -, majd jöttek a Shakespeare-darabok, volt például Hamlet és Lear király. Leghíresebb alakítása azonban az Othello máig emlékezetes Jágója, de sokaknak volt meghatározó színházi élménye az ő címszereplésével bemutatott Cyrano is. Mivel annak idején a fél ország szerelmes volt bele, a film is lecsapott rá, játszott például a Fiúk a térről című filmben, bár örök szerelme a színház maradt, s főként a rendezés izgatta. Rendezett Shakespeare-darabot és ő vitte színpadra a nagysikerű Hoppárézimit. A közönség tanárként a Pygmalion Higgins professzorának szerepében láthatta, fiatal színészeink jórésze azonban valóságban is diákja volt, hiszen évtizedekig tanított a Főiskolán, s volt a főiskola rektora is. De persze tekintélyes beosztásában is megmaradt vérbeli komédiásnak, azóta több könnyed musicalben játszott, mint valaha. Több könyve is megjelent, elgondolkodtató olvasmány Királyok az alagútban című esszékötete, Emlékpróba című könyve pedig pár éve a karácsonyi könyvvásár egyik szenzációja volt. Jelenleg két könyve kapható, a Férfikor hajnalán és a Srác a kakasülőn. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Huszti Péter
  Srác a kakasülőn
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 300
  ISBN: 9789632276861

 • Cikkszám
  425882
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés