Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Sötétség délben (hangoskönyv) - 35 éve hunyt el ARTHUR KOESTLER

-25%
ÚJ
Sötétség délben (hangoskönyv) - 35 éve hunyt el ARTHUR KOESTLER
 • Sötétség délben (hangoskönyv) - 35 éve hunyt el ARTHUR KOESTLER
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2018.02.28   A készlet erejéig!

"Hunyorgott az éles fényben, agya lassan és kínlódva végigvette a szokásos feltevéseket, hogy mi történhetett vele, mintha valami szertartás szabályai szerint cselekednék öntudatlanul. Börtöncellában van - de nem az ellenség országában, azt álmodta csak. Akkor tehát szabad - a Nagy Egyes arcképének színes nyomata azonban nem lóg ott az ágya fölött, amott a sarokban pedig kübli áll. Ezt is álmodja talán?"

2018. március 1-jén 35 éve hunyt el ARTHUR KOESTLER író. A neve alapján egyáltalán nem egyértelmű, hogy magyar emberről van szó, askenázi zsidó családban született Kösztler Artur néven Budapesten. Amikor 14 éves volt, nagyiparos apja a vállalkozását - és persze a családját - Bécsbe költöztette, s ezzel megkezdődött Arthur élethosszig tartó kalandjainak sorozata. Minden mozzanatát nem lehet említeni sem, mert élete kész regény, hogy mást ne említsünk, ő volt például az egyetlen újságíró, aki egy Zeppelin léghajó fedélzetén átrepült az Északi-sark felett. De dolgozott kibucban Palesztinában, szolgált az idegenlégióban és a brit hadseregben, kalandvágyból belépett a német kommunista pártba, megjárta a Szovjetuniót és a spanyol polgárháború frontjait, a Franco rezsim halálra is ítélte, száz napig ült a siralomházban, mígnem az angolok közbenjárására kiszabadult. De raboskodott ő angol börtönökben is, amelyeket különben melegen ajánlott mindenkinek, s neki volt összehasonlítási alapja bőven. Ha valami rejtélyes okból kifolyólag szabadlábon volt, jórészt Angliában élt, s bár a korabeli magyar hatóságoktól nem kapott beutazási vízumot, megmaradt igazi magyar embernek; szerette a focit és a pacalpörköltet. Egyébként Magyarországra is a kalandvágy űzte volna, hiszen - amint Mikes György írta - barátai figyelmeztették rá: a szovjeteknek van egy listájuk azokról, akiket a legjobban szeretnének eltenni láb alól, és ő az első három között van. Jellemző különben, hogy Koestler, aki háromszor volt a Nobel-díjra jelöltek között is az első három aspiráns között, erre a listára sokkal büszkébb volt. Élete végén Parkinson-kór és leukémia kínozta, s végül 1983-ban a harmadik feleségével együtt öngyilkosságot követett el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Arthur Koestler
  Sötétség délben (hangoskönyv)
  Előadja: Rátóti Zoltán
  Kiadó: TITIS
  Kiadás éve: 2009
  ISBN: 9789638809926

 • Cikkszám
  225901
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés