Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Sose halok meg? - 75 éves KOLTAI RÓBERT

-25%
ÚJ
Sose halok meg? - 75 éves KOLTAI RÓBERT
 • Sose halok meg? - 75 éves KOLTAI RÓBERT
 • Sose halok meg? - 75 éves KOLTAI RÓBERT
 • Sose halok meg? - 75 éves KOLTAI RÓBERT
 • Sose halok meg? - 75 éves KOLTAI RÓBERT
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2018.12.15   A készlet erejéig!

"Színművészeti Főiskolás koromban nyaranta eljártam dolgozni, mert kellett a pénz, és színházba játszani nem hívott a kutya se, ezért az egyik nyáron az üvegesekhez álltam be cipekedni. Ők persze nem hitték el, hogy színésznek készülök. Vittük a nagy táblákat ide-oda, de ha emelni kellett, az erős és tapasztalt segédmunkások mellett én labdába sem rúghattam. Gúnyoltak is eleget: A Művész Úr! Na, majd én megmutatom! - gondoltam, és amikor a Mester utcai Közgáz előtt állt meg az autó - ahová anyukám járt egykor, és ő jutott az eszembe -, én is a kocsi végébe álltam. Kezembe adták a hatalmas üveglapokat, és én meggörnyedve elindultam a járókelők között az ajtó felé. Néhány lépés után azonban kioldódott a madzag, ami a két számmal nagyobb munkásnadrágomat tartotta, és a gatya csúszni kezdett lefelé. Megállt a forgalom. A járókelők röhögése még ma is a fülembe cseng...

Azóta is gyakran érzem magam így az életben, a színpadon vagy a kabaréban: mindkét kezemmel fogom a nehéz üvegtáblákat, vigyázok, hogy el ne törjenek, miközben a gatyám lassan a bokámra csúszik, és kilátszik az ülepem." Koltai Róbert

Az idén 75 éves Koltai Róbert színész-rendező, akit többek között a Sose halunk meg, a Szamba, a Csocsó, avagy éljen május elseje!, a Miniszter félrelép című filmekből és számtalan színházi előadásból ismerünk és szeretünk, vall a maga szokott humorával és öniróniájával, de mégis komolyan színházról, emberi-szakmai kapcsolatokról, filmekről és szenvedélyről.

2018. december 16-án 75 éves KOLTAI RÓBERT színész, rendező. Ha mondjuk Amerikában élne, és ott csinálna filmeket, sokszoros milliomos lehetne, hiszen rendezőként olyan nagysikerű alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Sose halunk meg, a Szamba, az Ámbár tanár úr és a Csocsó, s jelentős szerepet vállalt az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb magyar filmsikerének, A miniszter félrelépnek az elkészítésében is. És akkor azokat a filmeket nem is említettük, amelyekben "csak" játszott, pedig érdemes felidézni, hiszen olyan mozik vannak közöttük, mint az Indul a bakterház, az Egészséges erotika, a Csók, anyu és a Csapd le csacsi!. Színpadi színésznek is elsőrangú, játszott Shakespeare-drámákban és Moliére-vígjátékokban, zenés darabokban és prózai színművekben, különösen emlékezetes alakítása volt A velencei kalmár Shylockja és Az ügynök halálának Willy Lomanje. Mindezekhez képest, sokáig álmodni sem mert arról, hogy egyszer saját kocsit tud venni magának, tizenöt évig vonatozott Budapest és Kaposvár között - egyik meghatározó tagja volt ugyanis a somogyi társulatnak. Szerencsésebb országban már sokadik sportkocsiját törné össze, míg ő már majdnem negyvenéves volt, amikor megszerezte a jogosítványt, s be kellett érnie azzal, hogy nekitolatott egy betonkockának. De mindezek ellenére elégedett ember, rendkívül szerencsésnek érzi magát, mindig a dolgok szebbik oldalát nézi, s szerinte olyan jól alakult a pályafutása, mintha megnyerte volna az ötöst a lottón. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Koltai Róbert
  Sose halok meg?
  Az első 75
  Kiadó: Jaffa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 353
  ISBN: 9789634751229

 • Cikkszám
  521104
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés