Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Shelley világa - 225 éve született PERCY BYSSHE SHELLEY

ÚJ
használt, antikvár könyv
Shelley világa - 225 éve született PERCY BYSSHE SHELLEY
 • Shelley világa - 225 éve született PERCY BYSSHE SHELLEY
 • Shelley világa - 225 éve született PERCY BYSSHE SHELLEY
 • Shelley világa - 225 éve született PERCY BYSSHE SHELLEY
590 Ft

Shelley mindössze harminc évet élt. Élete és műve azonban – Petőfihez meg a többi maga-máglyáján elégő költő-titánhoz hasonlatosan – a legendák fénykörében él tovább. A nagy angol romantikus triász tagjaként ő sem csak költőnek, de mindennek jött: a társadalmi haladás előmozdításának, a világ emberarcúvá formálásának mélyen átérzett kötelessége lett költészete egyik legtisztább forrása. Joggal tekintette magát „törvényhozónak”.
Tótfalusi István könyve beszédes dokumentumok bőséges felhasználásával bizonyítja be e romantikus forradalmárról és költőről, hogy művészete és a művészetét hitelesítő magatartás ma aktuálisabb, ihletőbb erejű, mint valaha.

2017. augusztus 4-én 225 éve született PERCY BYSSHE SHELLEY angol költő. Hányatott életet élt, vonzódott William Godwin anarchista tanaihoz, s az emberi szabadságjogokért küzdött. Dúsgazdag arisztokrata család sarja létére egy kocsmáros lányát vette el, majd egy másik nőért elhagyta, a gyerekeit elrabolta, de három kislánya egy járványban meghalt. Ö maga még nem volt harmincéves, amikor egy viharba került hajóról vízbe esett, és megfulladt. De emléke és műveinek hatása máig él, csodálatos költeményei - mint az Óda a nyugati szélhez és az Egy mezei pacsirtához - a legjelesebb magyar poéták fordításában váltak ismertté, a Nyugat nemzedéke valóságos Shelley-kultusz bűvöletében alkotott. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tótfalusi István
  Shelley világa
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 232

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  952376
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés