Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Senilia - 200 éve született IVAN TURGENYEV

-25%
ÚJ
Senilia - 200 éve született IVAN TURGENYEV
 • Senilia - 200 éve született IVAN TURGENYEV
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2018.11.08   A készlet erejéig!

Felejthetetlen portrék a feleségét gyászoló kocsislegényről, vagy Jegoruskáról, a "becsületes lélekről", aki még azt is megbocsátja, hogy ártatlanul felakasztják, rossz költőkről és gonosz kritikusokról; látomások a múzsáról, a halál közeledtéről, a világ végéről. A varázsigére, hogy "Feltámadott a nagy Pán!", nimfák, driádok és bakkhánsnők hada népesíti be az erdőt, egy régi verssor a rózsáról az első szerelmet idézi, az "azúr világ" virágos messzeségéből édes női hangok szállnak. Mulandóság és szépségek emléke, csüggedés és életöröm, vágy és lemondás, szeretet és barátság, élet és halál, zaklatottság és nyugalom - egy emberélet minden kérdése ott kavarog e költemények hol tökéletesen komponált, hol tört melódiáiban.

A Senilia ötvennégy év után most új fordításban kerül a közönség elé.

 

2018. november 9-én 200 éve született IVAN TURGENYEV orosz író. Egy tábornok gyermeke volt, negyvenszobás családi kastélyban nevelkedett, így igazán méltánylandó hogy novelláiban ő tárta fel először az orosz parasztok jellemének sajátosságait, és mutatta be a muzsikok nyomorúságos  életét. Sokat köszönhetett a parasztoknak, legfőképpen azt, hogy megtanult oroszul, mert otthon csak franciául beszéltek. Leghíresebb műve az Apák és fiúk.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Oroszok és könyvek

 • Ivan Turgenyev
  Senilia
  Prózaversek
  Valóság, képzelet, hallucináció
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 216
  ISBN: 9789634058922

 • Cikkszám
  208546
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés