Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Selmeci diákok - Tündérkastélyt álmodtunk mi régen - 125 éve született KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA

-25%
ÚJ
Selmeci diákok - Tündérkastélyt álmodtunk mi régen - 125 éve született KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA
 • Selmeci diákok - Tündérkastélyt álmodtunk mi régen - 125 éve született KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA
2 000 Ft
Akció: 1 500 Ft
Kezdete: 2017.12.06   A készlet erejéig!

A Magyar Lányok hasábjain 1933-ban jelent meg először, még Hamupipőke címen A Selmeci diákok című ifjúsági regény. Egy, a selmeci akadémián tanuló francia diák magyarrá válásának és Magyarországon maradásának történetét meséli el a könyv.

Korhű történelemábrázolás, hiteles társadalomrajz, máig aktuális csoport-lélektani felismerések teszik fontossá a könyv újrakiadását.

A kiváló írónő középiskolás korától az ötvenes évek közepéig írt költeményeit megőrizte a család, amelyeket kötetünk kiegészítéseként közreadunk, közöttük a felvidéki cseh hatalomátvétel idejében íródott Éjfél című nagyszabású rapszodikus poémát is, amelyet 1921-ben közölt a Nyugat. A magyar tárgyias líra előfutáraként is értelmezhetőek e versek, ugyanakkor fegyelmezett verselése, humánuma és vallásossága a század első és második negyede magyar lírájának másodvonalába emeli e darabokat.

2017. december 7-én 125 éve született Selmecbányán KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA írónő, műfordító. Gyermekkönyvei ma is népszerűek, új kiadásokban manapság is tucatnyi könyvét lehet kapni. De talán műfordítói munkássága még jelentősebb, angol, német és francia nyelvből fordított, ő ültette magyarra Pearl S. Buck valamennyi könyvét, egy sor Agatha Christie-krimit, és ő ismertette meg a magyar olvasóközönséggel Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényét. Az ő fia volt a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, a jeles történész Kosáry Domokos. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kosáryné Réz Lola
  Selmeci diákok - Tündérkastélyt álmodtunk mi régen
  Kiadó: Kráter Mühely Egyesület
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 167
  ISBN: 9789632981260

 • Cikkszám
  240742
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés