Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Sebő 70 - 70 éves SEBŐ FERENC

-25%
ÚJ
Sebő 70 - 70 éves SEBŐ FERENC
 • Sebő 70 - 70 éves SEBŐ FERENC
 • Sebő 70 - 70 éves SEBŐ FERENC
 • Sebő 70 - 70 éves SEBŐ FERENC
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.02.09   A készlet erejéig!

2017. február 10-én lesz hetvenéves az énekelt versek úttörője, a táncházmozgalom egyik alapítója, Sebő Ferenc. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, dalszerző és népzenekutató sokszínű életét és szerteágazó munkásságát mutatja be ez a monográfia. A kötetben legközelebbi alkotótársai Halmos Béla, Sebestyén Márta, Éri Péter, Gryllus Dániel, Perger László és Szomjas György is megszólalnak.

A fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrált, olvasmányos kötet CD-mellékletén a tervek szerint Sebő Ferenc eddig publikálatlan népzenei gyűjtéseiből hallható válogatás.

2017. február 10-én 70 éves SEBŐ FERENC előadóművész, zeneszerző. Eredetileg építész, négy évig dolgozott a szakmában, ám közben már elcsábította a zene, a híres színésznővel, az egyik legkiválóbb versmondóval, Berek Katival önálló verses-zenés műsort is csináltak. Végleges döntését nagyban megkönnyítette, hogy egy szép napon főnöke páros lábbal rúgta ki, attól fogva csak a zenének él. A hatvanas években kezdte rendszeres fellépéseit akkoriban elmaradhatatlan társával, Halmos Bélával, aki azóta abbahagyta a zenélést, és visszament építésznek. Még a legvadabb rockzenére áhítozó publikum előtt is nagy sikerrel lépett fel, s ez kitűnő hangulatteremtő képességének éppúgy köszönhető, mint a koncertjein megszólaltatott "egzotikus", izgalmas hangzású népi hangszereknek. A hetvenes években saját klubja volt a Kassák klubban, első lemeze is ezekben az években jelent meg. Oroszlánrésze volt a hivatalosság által először némi gyanakvással szemlélt, közösségteremtő táncházmozgalom elindításában. Társak idővel változtak, de szerencsére az igényes muzsika színvonala nem. Sebőék gyakran léptek fel a magyar népzene másik kiváló tolmácsolójával, Sebestyén Mártával is. Két emlékezetes alakítása volt az elmúlt években: az egyik 1993-ban a Hiszünk a dalban című szuperkoncert, a másik Koncz Zsuzsa karácsonyi koncertje - vendégként mindkettőn ő volt az est egyik fénypontja az egykori Budapest Sportcsarnokban. Több filmzenét is írt, az ő műve a Még kér a nép, az Amerikai anziksz és a Rosszemberek muzsikája. És nem utolsósorban minden évben elégedetten nézhet végig a hagyományos táncház-találkozó esti koncertjének zsúfolásig megtelt nézőterén. Tekintélyét pedig az is mutatja, hogy a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője volt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jávorszky Béla Szilárd
  Sebő 70 - CD-melléklettel
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 144
  ISBN: 9789630987103

 • Cikkszám
  181449
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés