Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Sakknovella (hangoskönyv) - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG

-20%
ÚJ
Sakknovella (hangoskönyv) - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Sakknovella (hangoskönyv) - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Sakknovella (hangoskönyv) - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Sakknovella (hangoskönyv) - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.02.22   A készlet erejéig!

Stefan Zweig (1881-1942) a freudi pszichoanalízis érzékeny irodalmi tolmácsolójaként vált világhírűvé. A Könyves Mendel egy kis emberkéről szól, aki minden könyvet be tud szerezni, s aki épp e szenvedélye miatt veszíti el élete fonalát. De egy keserű felismerésről is szól ez az elbeszélés, a kávéházak varázslatos világának eltűnéséről, amely titokzatos és megfoghatatlan marad mindazoknak, akik már nem élhették meg. A Sakknovella Zweig utolsó és egyben legkiforrottabb alkotása is. Bécs a német megszállás ideje alatt. A Gestapo fogva tartja Dr. S.-t, aki, hogy szellemét frissen tartsa, az adott körülmények között „sakkozni" kezd. Ez azonban egyfajta sakk-mérgezéshez vezet. Nem sokkal ezután maga is meglepődik azon, hogy belemegy egy partiba a szinte robotszerűen játszó világbajnok, Mirko Czentovic ellenében. Talán, mert azt szeretné megtudni, hogy az a játék, akkor a cellában még sakk volt-e, vagy már maga az őrület.

2017. február 23-án 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG osztrák író, költő. Világjáró ember volt, sokszor kedvtelésből utazgatott, voltak azonban esetek, amikor a politikai viszonyok elől kellett menekülnie, hazájából egyébként kétszer is, először az első világháborús katonai szolgálat elől, másodszor pedig zsidó származása miatt a fasizmus elől. Bécsben született és Brazíliában hunyt el, élete során pedig bejárta szinte az egész világot. Közben persze meg-megpihent, és írogatott - a világirodalom nagy szerencséjére, mert az általa írt versek, novellák, esszék nélkül szegényebb lenne kultúrkincsünk. Gyűlölte a háborút, és gyűlöletének remekül megírt irodalmi alkotásokban is hangot adott. De hiába emelte fel a szavát ellene, s hiába menekült előle a Föld túlsó felére, mégis a halálát okozta; 1942-ben, a németek háborús sikerei hallatán elkeseredésében öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stefan Zweig
  Sakknovella - Könyves Mendel CD hangoskönyv
  Gálvölgyi János előadásában
  Kiadó: Mojzer
  Kiadás éve: 2007
  ISBN: 9789630956871

 • Cikkszám
  713056
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés