Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Sade, Fourier, Loyola - 40 éve hunyt el ROLAND BARTHES

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Sade, Fourier, Loyola - 40 éve hunyt el ROLAND BARTHES
 • Sade, Fourier, Loyola - 40 éve hunyt el ROLAND BARTHES
 • Sade, Fourier, Loyola - 40 éve hunyt el ROLAND BARTHES
 • Sade, Fourier, Loyola - 40 éve hunyt el ROLAND BARTHES
3 190 Ft

Sade-tól Fourier felé haladva elvész a szadizmus; ha Loyólától haladunk Sade felé, akkor viszont Isten megszólítása marad el. Egyebekben az írás ugyanaz: a klasszifikációnak ugyanaz a kéje, a felosztásnak ugyanaz a dühe (a krisztusi testé, az áldozat testéé, az emberi léleké), a számolásnak ugyanaz a megszállottsága (a bűnök, a kínzások, a szenvedélyek és a vétkek számlálása), a képnek ugyanaz a gyakorlata (az utánzásé, a festményé, az ülésé), a társadalmi, erotikus és látomásos rendszernek ugyanaz a vizsgálata. Mindhárom szerző egy merev rendszertől teszi függővé az örömöt, a boldogságot és a kommunikációt, vagy hogy még erősebben fogalmazzunk: egy kombinatorikától. Együtt vannak tehát mindhárman: az elátkozott író, a nagy utópista és a jezsuita szent.

2020. március 26-án 40 éve hunyt el ROLAND BARTHES francia kritikus és író. A II. világháború utáni kritikus nemzedék egyik legeredetibb tehetsége volt. Francia és külföldi egyetemeken tanított, és lapot szerkesztett. Első könyve - Az írás nullfoka - 1953-ban jelent meg, s a modern irodalom nyelvi kérdéseit feszegette benne. Magyarul is olvasható Mitológiák című művében a nyugati társadalom mítoszait elemzi. Értékes A szöveg gyönyörűsége és Szerelmes párbeszédtöredékek című műve is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Roland Barthes
  Sade, Fourier, Loyola
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 206
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9633793599

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  762685
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés