Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Rozsdatemető - 95 éve született FEJES ENDRE

-25%
ÚJ
Rozsdatemető - 95 éve született FEJES ENDRE
 • Rozsdatemető - 95 éve született FEJES ENDRE
 • Rozsdatemető - 95 éve született FEJES ENDRE
 • Rozsdatemető - 95 éve született FEJES ENDRE
1 999 Ft
Akció: 1 499 Ft
Kezdete: 2018.09.11   A készlet erejéig!

A Rozsdatemető egy nyomozás krónikája, melyben az író nem a gyilkos, hanem az indíték után nyomoz. Ifjabb Hábetler János egy szóváltást követően megöli sógorát a rozsdatemetőben. Fejes az első világháború végétől kezdi felfejteni az okokat, bontásra ítélt barakklakások és omladozó bérházak falai között. A Hábetler család két generációjának sorsán keresztül feltárulnak a kispolgárság hétköznapjai, amelyekre semmilyen hatással nincs sem az idő, sem a történelem. Egyetlen dolog biztos: az ünnepi menü a jeles eseményeknél.

2018. szeptember 15-én 95 éve született Budapesten FEJES ENDRE író. Hosszú évekig esztergályosként dolgozott - egy időben a párizsi Renault-gyárban -, s csak az ötvenes évek közepétől foglalkozott írással. Kezdetben különböző lapokban publikált, majd 1962-ben kiadta Rozsdatemető című, máig legismertebb regényét, amellyel országos hírnévre tett szert. S bár később is jelentek meg írásai, nem tartozott a termékeny irodalmárok közé. Műveit más művészeti ágak is feldolgozták, Jó estét nyár, jó estét szerelem című remek írásából például nagyon népszerű film készült. A sok hallgatás ellenére sem felejtették el érdemeit, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét a Csillaggal. 2015-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fejes Endre
  Rozsdatemető
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 264
  ISBN: 9789631437683

 • Cikkszám
  532796
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés