Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Róma város vízvezetékei

-30%
ÚJ
Róma város vízvezetékei
3 800 Ft
Akció: 2 660 Ft
Kezdete: 2022.12.10   A készlet erejéig!

Róma vízvezetékei közel egy millió embert láttak el vízzel. A kecses boltíves építmények ma is lenyűgöző technikai tudásról tanuskodnak. Sextus Iulius Frontinus könyve megkerülhetetlen forrás mindenkinek, aki a római hétköznapi élet és az ókori vízellátás iránt érdeklődik.

Frontinus művelt, erényes és gyakorlatias katona volt. Amikor rábízták Róma vízvezetékeinek felügyeletét 97-ben, azt tapasztalta, hogy az elődei alatt a vízszolgáltatás elzüllött, általánossá vált a korrupció, a vezetékeket elhanyagolták.

Hármas célt tűzött ki: több, jobb, és megbízhatóbb szolgáltatást akart kialakítani. Ismerős ez a három cél, megtaláljuk minden ambiciózusabb mai fejlesztési tervben. Frontinus a rendteremtésben visszanyúlt katonai tapasztalataihoz. Olyan új módszertant alakított ki, aminek az érett változatát ma a közgazdasági egyetemek vezetéstudományi tanszékein oktatják. A Róma város vízvezetékeiben olvashatunk helyszíni ellenőrzésekről, technikai dokumentációról, standardizálásról, napi feladatkiadásról, a munkák előkészítéséről, ellátásbiztonságról, szerződött beszállítókról, minőségellenőrzésről, megelőző karbantartásról, korrupció elleni fellépésről és könyvelésről.

 • Sextus Iulius Frontinus
  Róma város vízvezetékei
  Fordította: Nyírő András
  Kiadó: Nyírő Consulting Group
  Kiadás éve: 2022
  Oldalszám: 136
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9786150161648

 • Szerző
  Frontinus
  Cím
  Róma város vízvezetékei
  ISBN
  9786150161648
  Cikkszám
  799621
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés