Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Rolla Margit: Kaffka Margit I-II. - 140 éve született KAFFKA MARGIT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Rolla Margit: Kaffka Margit I-II. - 140 éve született KAFFKA MARGIT
 • Rolla Margit: Kaffka Margit I-II. - 140 éve született KAFFKA MARGIT
 • Rolla Margit: Kaffka Margit I-II. - 140 éve született KAFFKA MARGIT
2 990 Ft

2020. június 10-én 140 éve született KAFFKA MARGIT írónő

Szegény vidéki lány volt, s mivel kora ifjúságától vonzotta az irodalom, tanítónőnek tanult; írók, költők ugyanis akkoriban szinte kizárólag férfiak lehettek. A lányok dolga a férjhezmenés volt, de ez sokáig nem sikerült neki, így aztán családi nyomásra 25 évesen kénytelen volt hozzámenni egyetlen kérőjéhez.

Házasságuk az első perctől kezdve rossz volt, erdőmérnök férje ugyanis megkövetelte volna a szokványos kispolgári életformát, míg felesége éppenhogy kitörni akart belőle. A férfi meleg vacsorára tartott igényt, ha hazaért, ám Margit főzés helyett verseket faragott, és a Nyugattal levelezett, nem csoda, hogy állandóan veszekedtek. A lelkes ifjú költőnőt az irodalmon kívül nem sok minden érdekelte, ha belefeledkezett az írásba, nagyestélyiben ment el reggel hazulról, minisztériumi tisztviselő férje meg csak szégyenkezett miatta. Féltékenység is gyötörte, így miután Margit egyedül utazott el európai körútra, beadta a válást.

Kaffka Margit a Színek és évek című önéletrajzi elemekkel átszőtt regényével robbant be az irodalmi életbe, de nem csak elismerést aratott vele, hanem kisebbfajta botrányt is kavart, még az édesanyja is megharagudott rá miatta. De persze folytatta az írást, s műveivel ő vált a legnagyobb magyar írónővé. A magánéleti boldogság is rámosolygott, a nála tíz évvel fiatalabb, még csak nem is nagykorú második férjében ugyanis nem csak szerető férfira, de törekvéseit segítő társra is talált. Illetve talált volna, mert férjét szerelmük első heteiben behívták katonának - házasságot is egyik eltávozásakor kötöttek -, őt pedig négy év múlva elvitte a spanyolnátha. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Rolla Margit
  A fiatal Kaffka Margit
  Kiadó: Magyar Tudományos Akadémia
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 172
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9637301356

  Rolla Margit
  Út a révig
  Kiadó: Magyar Tudományos Akadémia
  Kiadás éve: 1983
  Oldalszám: 218
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9637301402

  A jó állapotú antikvár könyvek egyben eladóak.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  337728
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés