Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Robin Hood magánélete - 60 éve hunyt el ERROL FLYNN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Robin Hood magánélete - 60 éve hunyt el ERROL FLYNN
 • Robin Hood magánélete - 60 éve hunyt el ERROL FLYNN
 • Robin Hood magánélete - 60 éve hunyt el ERROL FLYNN
 • Robin Hood magánélete - 60 éve hunyt el ERROL FLYNN
 • Robin Hood magánélete - 60 éve hunyt el ERROL FLYNN
570 Ft

A lelkünk mélyén örökké élő Robin Hood kalandjait sokszor filmre vitték, a különböző alakítások közül mind a mai napig Errol Flynné a legemlékezetesebb. Errol kora ifjúságától kezdve az élet élvezeteit kereső ember volt. Vakmerően volt gátlástalan, gátlástalanul volt vakmerő. Játékszenvedélye nem merült ki a filmvásznon, legsötétebb kalandjait privát emberként élte át, amikor mások életével játszhatott. Gyűlölte az angolokat, utálta a zsidókat, Hitler volt az eszményképe. A harmincas évek közepétől a németek beépített kémjeként dolgozott az Egyesült Államokban. Közben a legnagyobb filmsztár volt, két kézzel szórta a pénzt, ivási kapacitásáról legendák keringtek. Fizikai megjelenése minden asszony szívét megdobogtatta, ám Flynn, nemre való tekintet nélkül, főleg a fiatalkorúak között kereste partnereit. Gyermekrontásért kétszer is bíróság elé állították, s mindkét esetben felmentették. Hollywood közössége a legmegdöbbentőbb megnyilvánulásait is elnézte. Ebbe az elnézésbe jókora adag irigység is vegyült, hiszen 1936 és 1942 között, a Hét tenger ördögének hét legjobb esztendejében Errol a férfiak eszményképe, a nők ideálja volt. Amikor ötven éves korában meghalt, senki sem csodálkozott. A halál régóta ólálkodott körülötte. Féktelen életmódja, a kábítószerek, az ivás, a szex régen aláásták az egészségét. Nevével manapság leginkább a televízió műsoraiban találkozhatunk. Aki a műholdas adások révén először látja őt, az ritkán felejti el az élményt. Mert Errol Flynn egy nagyon fontos dolgot hagyott a világra. Megtanított minket arra, hogy izgalmat csempésszünk a hétköznapok szürkeségébe, mert kalandok nélkül semmit sem ér az élet.

2019. október 14-én 60 éve hunyt el ERROL FLYNN amerikai színész. Kalandos ifjúsága volt, Tasmániában született, majd volt bokszoló, aranyásó Új-Guineában és gyöngyhalász Tahitiben. Véletlenül fedezte fel egy operatőr, aki meghívta egy szerepre a Lázadás a Bountyn című filmjébe. Ettől kezdve fényes karriert futott be, számos filmben játszott főszerepet. Férfias külsejét és akrobatikus ügyességét kihasználva főként kalandfilmekben foglalkoztatták a rendezők, köztük többször a magyar származású Kertész Mihály is. Híres filmje a Blood kapitány, a Robin Hood, a Hét tenger ördöge, s mindegyik máig nagyon népszerű. Ezt bizonyítja az is, hogy a filmben viselt jelmezét pár éve árverésre bocsátották, s egy rajongó 31 ezer dollárt adott érte. Az árverési cég Flynn filmbéli kellékeiért a valaha kínált legmagasabb összeget kapta, noha előzőleg mindössze 5-7 ezer dollárt remélt a nevezetes ruhaegyüttesért. Külön fejezetet érdemelne szerelmi élete, hiszen állandóan botrányok főszereplője volt, megrontásért még a bíróságot is megjárta. Viharos házassága Lili Damitával is botrányok szakadatlan sorozatából állt, Errol a legintimebb hálószobatitkaikat is kifecsegte barátainak, ha ivott - s általában ivott, mint a kefekötő. Jellemző, hogy Errol már a mézeshetük alatt is öt különböző nővel csalta meg ifjú hitvesét, és akkor a fiúkról nem is esett szó, mert Errol igazából a saját nemét kedvelte. Pályája végére szinte elitta az eszét, súlyos memóriazavarai miatt egyre kevesebb rendező mert vele dolgozni, így azt vette a fejébe, hogy saját maga rendez filmet Tell Vilmos életéből. A vállalkozás elvitte az egész vagyonát, s így ha ötvenévesen nem öli meg a szívroham, a nők bálványa valószínűleg teljesen lecsúszva végzi. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bradányi Iván
  Robin Hood magánélete
  Az Errol Flynn sztori
  Kiadó: Bambi
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 288
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 963822603X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  623995
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés